Ексклюзиви
субота, 29 червня 2024 19:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь скаржиться, що Україна нібито стягує до кордону війська: погрожують нищити ДРГ

Білорусь скаржиться, що Україна нібито стягує до кордону війська: погрожують нищити ДРГ
Заступник командувача сил спецоперацій з ідеологічної роботи ЗС Білорусі полковник Вадим Лукашевич заявив, що ситуація на білорусько-українському кордоні "характеризується наростанням напруженості". Фото: БЕЛТА

У підконтрольній РФ армії Білорусі заявили, що Україна нібито стягує до кордону на Житомирщині війська та військову техніку, а в мінно-вибухових загородженнях нібито проробила проходи для диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Там пригрозили "блокувати і знищувати" ДРГ "у разі виявлення" та звинуватили Захід у "розв'язуванні гарячого конфлікту". Такі заяви видав заступник командувача сил спецоперацій з ідеологічної роботи ЗС Білорусі полковник Вадим Лукашевич, передає білоруське агентство БЕЛТА.

Чиновник режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка заявив, що ситуація на білорусько-українському кордоні "характеризується наростанням напруженості".

"Коаліцією західних країн розв'язано гарячий конфлікт поблизу нашої території. З їхнього боку робляться спроби втягнути нашу країну у війну", - сказав Лукашевич.

Він додав, що Білорусь нібито "робить усе, щоби зберегти мир" на своїй землі. Чиновник стверджує, що Україна стягує до кордонів війська, озброєння, військову техніку.

"Зокрема, в Житомирській області розміщені американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важка далекобійна артилерія та інша техніка", - заявив Лукашевич.

Він цинічно назвав "піаром" спорудження фортифікацій Збройними силами України на фоні складної ситуації на фронті.

Лукашевич стверджує: ЗСУ нібито "намагаються показати" всім, що готуються захищатися, але ж він "точно знає, що в мінно-вибухових загородженнях є проходи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демченко відповів, чи становить загрозу перевірка армії Білорусі

"Напевно, для того, щоб надалі через ці мінно-вибухові загородження, через ці проходи, зроблені в них, була можливість проникнути на нашу територію ДРГ противника, рейдовим загонам для того, щоб тут, на нашій білоруській землі, провести диверсії, терористичні акти", - видав Лукашевич.

Він також заявив, що ЗСУ нібито розгорнули системи спостереження радіоелектронної розвідки поблизу кордону, "широко використовують БПЛА", які періодично "порушуючи кордон, залітають на нашу територію".

Лукашевич пригрозив, що білоруські військові "мають завдання вести пошукові дії" і в разі виявлення "блокуватимуть та знищуватимуть" ДРГ.

"Ми готові до будь-яких провокацій, ми готові дати відсіч будь-якому противникові", - заявив поплічник Лукашенка.

Білорусь тепер зможе відправляти своїх військових для надання допомоги союзникам.

Білоруські війська також готові надати будь-яку допомогу, включно з військовою, країні-члену ОДКБ в разі агресії проти неї. Про це йдеться в оновленій 25 квітня військовій доктрині країни.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь скаржиться, що Україна нібито стягує до кордону війська: погрожують нищити ДРГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути