неділя, 13 січня 2008 14:29

Арабська газета дізналася про підготовку ліквідації лідерів Хамаса

Ізраїльські спецслужби готують замаху на лідерів радикального палестинського руху ХАМАС.

Ізраїльтяни, у зв"язку з візитом Джорджа Буша на Близький Схід відклали здійснення плану ліквідації Халеда Машаля, Махмуда Захара і Ісмаїла Ханії. Проте після від"їзду американського президента на батьківщину операції знову буде дане "зелене світло".

Керівництву ХАМАСа стало відомо про підготовлювані замахи з "дипломатичних джерел" в одній з європейських країн. В зв"язку з цим всі троє лідерів екстремістів постійно переміуаються з однієї конспіративної квартири в іншу, практично не показуються на людях і не виходять на відкрите повітря.

Більш того, служба безпеки ХАМАСа минулого тижня запобігла замаху на Ісмаїла Ханію. На стадіоні "Фалистин" в Газі, де проходила урочиста зустріч палестинських паломників, що повернулися з мекки, і де був присутній Ханія, була затримана молода людина з бомбою в шкільному ранці.

Трьох з половиною кілограмів тротилу, які ніс на собі хлопець, цілком могло вистачити для підриву трибуни, на якій знаходився Ханія і все керівництво ХАМАСа в секторі Газу.

Халед Машаль - офіційний глава ХАМАСу. Він є одним з найбільш розшукуваних в Ізраїлі терористів, у зв"язку з чим проживає в столиці Сірії - Дамаску. На його життя ізраїльтяни вже робили замах кілька разів. Ісмаїл Ханія - прем"єр-міністр Палестинської автономії за версією ХАМАСа, вважається головоб "помірного" крила в цій організації. Махмуд Захар - заступник Ханії, його вважають лідером хамасівських "яструбів".

У червні 2007 року ХАМАС силою узяв владу в секторі Газу, що привело до фактичного розколу Палестинської автономії на дві частини, оскільки на західному березі річки Йордан контроль над арабськими територіями зберігся в руках руху ФАТХ і його лідера - Махмуда Аббаса.

Ізраїль і світова спільнота не визнають уряд ХАМАСа, вважаючи цю організацію терористичною, повідомляє Курсор з посиланням на арабомовну газету "Аль-Хаят", що видається в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Арабська газета дізналася про підготовку ліквідації лідерів Хамаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути