Ексклюзивы
воскресенье, 13 января 2008 14:29

Арабська газета дізналася про підготовку ліквідації лідерів Хамаса

Ізраїльські спецслужби готують замаху на лідерів радикального палестинського руху ХАМАС.

Ізраїльтяни, у зв"язку з візитом Джорджа Буша на Близький Схід відклали здійснення плану ліквідації Халеда Машаля, Махмуда Захара і Ісмаїла Ханії. Проте після від"їзду американського президента на батьківщину операції знову буде дане "зелене світло".

Керівництву ХАМАСа стало відомо про підготовлювані замахи з "дипломатичних джерел" в одній з європейських країн. В зв"язку з цим всі троє лідерів екстремістів постійно переміуаються з однієї конспіративної квартири в іншу, практично не показуються на людях і не виходять на відкрите повітря.

Більш того, служба безпеки ХАМАСа минулого тижня запобігла замаху на Ісмаїла Ханію. На стадіоні "Фалистин" в Газі, де проходила урочиста зустріч палестинських паломників, що повернулися з мекки, і де був присутній Ханія, була затримана молода людина з бомбою в шкільному ранці.

Трьох з половиною кілограмів тротилу, які ніс на собі хлопець, цілком могло вистачити для підриву трибуни, на якій знаходився Ханія і все керівництво ХАМАСа в секторі Газу.

Халед Машаль - офіційний глава ХАМАСу. Він є одним з найбільш розшукуваних в Ізраїлі терористів, у зв"язку з чим проживає в столиці Сірії - Дамаску. На його життя ізраїльтяни вже робили замах кілька разів. Ісмаїл Ханія - прем"єр-міністр Палестинської автономії за версією ХАМАСа, вважається головоб "помірного" крила в цій організації. Махмуд Захар - заступник Ханії, його вважають лідером хамасівських "яструбів".

У червні 2007 року ХАМАС силою узяв владу в секторі Газу, що привело до фактичного розколу Палестинської автономії на дві частини, оскільки на західному березі річки Йордан контроль над арабськими територіями зберігся в руках руху ФАТХ і його лідера - Махмуда Аббаса.

Ізраїль і світова спільнота не визнають уряд ХАМАСа, вважаючи цю організацію терористичною, повідомляє Курсор з посиланням на арабомовну газету "Аль-Хаят", що видається в Лондоні.

Сейчас вы читаете новость «Арабська газета дізналася про підготовку ліквідації лідерів Хамаса». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть