Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 10:35

Anonymous закликає користувачів підтримати атаку на Facebook

Anonymous закликає користувачів підтримати атаку на Facebook

Учасники хакерського угруповання Anonymous пообіцяли організувати атаку на соціальну мережу Facebook в суботу, 28 січня, продовжуючи свій онлайн-протест проти розглянутих у США антипіратських законопроектів SOPA (Stop Online Piracy Act) і PIPA (Protect IP Act), пише видання Cnet.

"Між Anonymous, людьми і владою США почалася онлайн-війна", - йдеться у відеозверненні, опублікованому на YouTube від імені хакерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Anonymous 24 вересня влаштують День помсти для фінансових установ

Законопроекти SOPA і PIPA в разі прийняття дозволять відключати за рішенням суду будь-який ресурс, який поширює неліцензований контент, навіть якщо власник цього сервісу ніяк не причетний до поширення такого контенту. Хакери вважають, що ці законопроекти створюють загрозу для прав користувачів інтернету.

Минулого тижня Anonymous тимчасово вивела з ладу сайти Мін'юсту США, ФБР, Патентного відомства, асоціацій звукозаписуючих компаній RIAA і MPAA, а також музичних лейблів BMI і Universal Music. Таким чином хакери відреагували на закриття владою США одного з найбільших у світі файлообмінних ресурсів megaupload.com, обвинуваченого в порушенні авторських прав і відмиванні грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери з Anonymous не мають наміру знищувати Facebook

Учасники Anonymous закликали користувачів підтримати DdoS-атаку на Facebook, яка, за їхніми словами, повинна початися в суботу, 28 січня, опівночі за часом східного узбережжя США. Представники Facebook дану інформацію поки не прокоментували.


Зараз ви читаєте новину «Anonymous закликає користувачів підтримати атаку на Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути