Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2011 15:12

Хакери з Anonymous не мають наміру знищувати Facebook

Хакери з Anonymous не мають наміру знищувати Facebook

Хакерська група Anonymous заявила, що не має намірів "знищувати" соціальну мережу Facebook, повідомляє ZDNet.

У мікроблозі @ AnonOps, в якому періодично публікуються заяви від імені групи, 10 серпня з'явилось повідомлення про те, що відеоролик з обіцянкою знищити Facebook - "підробка". Пізніше автори @ AnonOps уточнили, що рішення про атаку на соцмережу прийняли окремі з "анонімусів". Але це зовсім не означає, що їх підтримує вся група, уточнили вони.

Схожу заяву було опубліковано і в іншому мікроблозі, який прийнято пов'язувати з рухом Anonymous - @ GroupAnon. "Ніхто не може говорити від імені всіх Anonymous, - повідомляється в "твіті ". - Є аноніми, які підтримують Operation Facebook, але інші - ні".

Нагадаємо, що 16 липня на хостингу YouTube від імені Anonymous був розміщений відеоролик. У ньому повідомлялось, що 5 листопада 2011 Facebook "буде знищена" в рамках кампанії під назвою Operation Facebook. Головна претензія авторів ролика до соцмережі полягала в тому, що Facebook нібито видає особисті дані користувачів третім сторонам.

5 листопада в Великобританії відзначається день Гая Фокса - учасника змови проти короля Якова I 1605 року. Маску Гая Фокса з фильму "V - значить Вендета" учасники руху Anonymous часто використовують під час своїх публічних акцій.

Група Anonymous називає себе організатором безлічі масштабних мережевих атак. Так, у грудні 2010 року на знак підтримки ресурсу Wikileaks "анонімуси" зламали сайти платіжних систем Visa, Mastercard і PayPal. В Anonymous входять хакери з різних країн, і чітка внутрішня структура в групі відсутня.

Зараз ви читаєте новину «Хакери з Anonymous не мають наміру знищувати Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути