вівторок, 26 липня 2011 12:10

Хакери виклали в мережу нові секретні матеріали

Хакери виклали в мережу нові секретні матеріали

??Хакери угруповання Anonymous в понеділок, 25 липня, оголосили про злам сайту італійської кіберполіціі, повідомляє Agence France-Presse. Згідно із заявою хакерів, в їх розпорядженні опинилися сотні документів, що належать до взаємодії підрозділу по боротьбі з кіберзлочинністю (CNAIPIC) з державними і комерційними організаціями в Австралії, Єгипті, Росії, Білорусі та в Україні.

Представники Anonymous вже виклали у відкритий доступ вісім мегабайт документів, в яких, як зазначає BBC News, згадуються компанії "Газпром" і "Сибнефть", МЗС Білорусі, міністерство оборони Австралії, українські дипломатичні установи. Вони стверджують, що опубліковані документи - тільки один відсоток архіву, який опинився в їх розпорядженні. За словами хакерів, публікація документів зробить надбанням громадськості численні порушення, які допускались CNAPIC.

Поліція Італії, однак, поки не може офіційно підтвердити факт злочину. Офіційні особи сказали журналістам, що з'ясовують, чи були викрадені секретні документи, і які саме. У той же час італійські парламентарі назвали подію серйозним інцидентом і заявили про намір внести в парламент пропозиції щодо посилення контролю за інформаційною безпекою.

ЗМІ припускають, що злам і публікація документів CNAPIC можуть бути помстою за арешт поліцією кількох італійських членів Anonymous. Як повідомлялося на початку липня, поліцейські затримали ймовірного лідера італійської хакерської спілки, 26-річного чоловіка, відомого під ім'ям Frey. Загалом було затримано більше 36 осіб, серед яких були неповнолітні.

За перше півріччя 2011 року італійські хакери здійснили атаки на сайти урядових установ (Сенату, Палати представників, прем'єр-міністра Італії), а також комерційних компаній. Критерієм, за яким хакери вибирали мішені, було відношення до компаній осіб, які здійснювали спроби регулювання Інтернету.

Зараз ви читаєте новину «Хакери виклали в мережу нові секретні матеріали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути