Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2011 20:23

Хакери зламали сервер НАТО і "вкрали" гігабайт секретних документів

Хакери зламали сервер НАТО і "вкрали" гігабайт секретних документів

Хакери з угрупування Anonymous зламали сервер НАТО і скачали близько одного гігабайта секретних документів військового альянсу - принаймні, якщо вірити їхнім власним твердженням. Про свою діяльність хакери розповідають у мікроблозі Twitter.

Секретні матеріали НАТО настільки конфіденційні, що опублікувати їх всі навіть самі хакери визнали безвідповідальним, зауважує телеканал FOX News. На один з файлів хакери все-таки дали посилання. У документі в форматі pdf можна прочитати про деякі методи роботи альянсу на окупованій ним території сербського автономного краю Косово і Метохія.

Дії "анонімусів" привели в обурення заступника директора ФБР Стівена Чабінскі.

"Хаос в інтернеті неприйнятний. Навіть якщо хакерам можна повірити в те, що вони керуються благом суспільства, повністю неприйнятно зламувати вебсайти і здійснювати протизаконні діяння", - заявив він.

Але хакери відповіли на заяву Чабінскі наступними словами: "Уряди брешуть своїм громадянам, залякують їх, щоб тримати під контролем ... корпорації з ними в змові ... а лобісти лише слідують їхнім планам, щоб підвищувати свої доходи".

У заяві, зокрема, говориться: "Ми більше не боїмося. Ваші погрози заарештувати нас безглузді, оскільки ви не можете заарештувати ідею. Будь-яка спроба зробити це розлютить ваших громадян, до тих пір, поки їх незадоволення не зазвучить єдиним гігантським хором. Наша місія в тому, щоб допомогти цим людям, і тут немає нічого - абсолютно нічого - що ви могли б зробити, щоб змусити нас зупинитися".

Після цього вони також опублікували посилання для завантаження документа про внутрішню безпеку в НАТО.

Нагадаємо, група Anonymous стала відома завдяки атакам на сайти багатьох великих компаній, які так чи інакше підтримали кампанію держави США проти засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанджа. Так, у грудні минулого року, хакерам групи Anonymous вдалося тимчасово зупинити роботу міжнародних платіжних систем Mastercard і Visa за те, що ті заморозили рахунки WikiLeaks. Останнім часом кілька учасників групи Anonymous в різних країнах були заарештовані владою.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали сервер НАТО і "вкрали" гігабайт секретних документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути