четвер, 30 червня 2011 12:55

Хакери "поклали" сервер сайту "Аль-Каїди"

Хакери "поклали" сервер сайту "Аль-Каїди"

Невідомі хакери зламали сайти, які належать міжнародному терористичному угрупуванню "Аль-Каїда", позбавивши її можливості викладати в Інтернеті свої заяви і відео.

"Онлайн-комунікації "Аль-Каїди" тимчасово виведено з ладу, й у неї немає зараз жодного доступного каналу зв'язку в Інтернеті", - зазначив представник групи Flashpoint Global Partners, який відстежує діяльність терористів у глобальній мережі, Еван Кольман.

Атака на сайти "Аль-Каїди" почалася кілька днів тому. За словами Кольмана, її було "добре скоординовано і вона включала застосування непростих методів". Як припустив фахівець, на відновлення працездатності пошкоджених інтернет-комунікацій у терористів піде декілька днів.

У минулому хакери вже застосовували проти міжнародного терористичного угрупування "інтернет-зброю". Так, минулого року фахівцям британського уряду вдалося зламати сайт інтернет-журналу "Аль-Каїди" Inspire і замінити на ньому статтю-інструкцію під назвою "Зробіть бомбу на кухні" на рецепт кексів. Тоді на відновлення працездатності сайту "Аль-Каїді" було потрібно близько двох тижнів.

На думку Кольмана, і зараз простежуються "характерні ознаки роботи спонсорованих державою хакерів". Проте, звідки саме велася атака, поки незрозуміло.

Нагадаємо, що нещодавно президент США Барак Обама підписав розпорядження, в якому пояснюється, як Міністерство оборони має вести кібератаки щодо противників Сполучених Штатів. На думку експертів, кібератаки відповідно до нової директиви фактично прирівнюються до звичайних озброєнь. У разі конфлікту військові можуть направляти комп'ютерні віруси і всіляко блокувати електронні засоби захисту супротивника.

Зазначимо, що нещодавно терористичне угрупування "Аль-Каїда" розмістило на низці сайтів ісламізму предсмертне аудіозвернення Усами бін Ладена, про існування якого наступного дня після його вбивства попереджали американські спецслужби. Згодом США опублікували цілу низку відеороликів з бін Ладеном - ці записи було вилучено на місці його загибелі, в будинку-фортеці в Абботтабаді.

Зараз ви читаєте новину «Хакери "поклали" сервер сайту "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути