четвер, 19 травня 2011 10:06

В Інтернет виклали останнє звернення бін Ладена

В Інтернет виклали останнє звернення бін Ладена

Аудозвернення, записане главою "Аль-Каїди" Осамою бін Ладеном за кілька днів до смерті, викладене в інтернеті, повідомляє організація SITE, яка займається моніторингом екстремістських сайтів.

Аудіозапис, на якій звучить, імовірно, голос бін Ладена, включена в 12-хвилинний пропагандистський відеосюжет, що з'явився на ісламістських сайтах. Звернення, повідомили представники SITE, було записано за тиждень до смерті Осами бін Ладена, який був знищений у ніч на 2 травня на території Пакистану в результаті операції, проведеної американськими спецслужбами.

На аудіозаписі бін Ладен говорить про революції, що відбулися в Єгипті, і масових антиурядових виступах в інших країнах регіону.

"Сонце революції зійшло над Магрібом. Світло революції прийшло з Тунісу", - йдеться у зверненні бін Ладена.

Туніс був першим, каже лідер "Аль-Каїди", однак незабаром "єгипетські воїни принесли іскру, запалену народом Тунісу, на площу Тахрір".

У Тунісі масові антиурядові виступи, що почалися в грудні 2010 року, змусили президента Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебував при владі понад 20 років, 14 лютого втекти з країни. У Єгипті акції протесту, учасники яких вимагали відставки Хосні Мубарака, який керував країною майже 30 років, почалися 25 січня 2011 року. У антиурядових виступах на площі Тахрір у центрі Каїра брали участь десятки тисяч людей. 11 лютого Мубарак пішов у відставку, а влада в країні перейшла до Верховної ради збройних сил Єгипту.

Зараз ви читаєте новину «В Інтернет виклали останнє звернення бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути