вівторок, 09 серпня 2011 15:31

Десятирічна дівчинка-хакер зламала кілька мобільних ігор

Десятирічна дівчинка-хакер зламала кілька мобільних ігор

Десятирічна дівчинка-хакер зуміла зламати кілька популярних ігор для платформ Google Android і Apple iOS через уразливість у коді ігор, про яку раніше не знали навіть самі їхні творці, повідомляє телерадіокомпанія Бі-бі-сі.

Школярці, відомої під псевдонімом CyFi, яка не розкривала свого справжнього імені, набридло, що в багатьох популярних мобільних іграх правила змушують чекати тривалий час до тих пір, поки виросте нова порція, наприклад, віртуального врожаю. І тоді юний хакер вирішила спробувати прискорити деякі ігрові процеси. У ході свого "дослідження" CyFi з'ясувала, що в ряді ігор зміна показань вбудованих в операційну систему годин призводить до прискореного "росту" віртуального врожаю.

CyFi вдалося зламати навіть ті ігри, в яких розробники заборонили зміну показань системних годин. Бі-бі-сі повідомляє, що спосіб, який використала дівчинка, працює як в Android, так і в iOS-версіях програм. Назви схильних до вразливості ігор, а також технічні подробиці злому не розголошуються. Однак незалежні експерти з інформаційної безпеки вже підтвердили працездатність атаки.

Демонстрація злому відбулась на спеціальній дитячій секції DefCon Kids найбільшої міжнародної щорічної хакерської конференції DefCon, що пройшла в Лас Вегасі минулого тижня. DefCon Kids покликана підвищити зацікавленість молодих комп'ютерних спеціалістів у питаннях інформаційної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Десятирічна дівчинка-хакер зламала кілька мобільних ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути