пʼятниця, 23 вересня 2011 12:01

Anonymous 24 вересня влаштують День помсти для фінансових установ

Anonymous 24 вересня влаштують День помсти для фінансових установ

Група хакерів Anonymous оголосила в США суботу, 24 вересня, "Днем помсти" (Day Of Vengeance). Серію кібератак обіцяють провести в десятках американських міст, проте окрім Нью-Йорка жоден з них не названий.

Час дії - опівдні. Об'єкти нападу: фінансові інститути Уолл-стріт, "корумповані" банки, департамент поліції Нью-Йорка. Інформація від імені Anonymous була розміщена на Pastebin. Звіт про свої дії хакери планують вести на акаунті в Twitter.

Мстити аноніми збираються за події 17 вересня - у цей день на вулиці Нью-Йорка вийшли 15 тисяч демонстрантів, які протестували проти дій уряду й корупції у фінансових установах. У результаті зіткнень з поліцією багато активістів були арештовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери з Anonymous не мають наміру знищувати Facebook

Нагадаємо, що хакери з Anonymous, діючи спільно з аналогічною групою Lulz Security, вже не раз доводили, на що здатні, зламуючи сервери сенату США, ЦРУ, ФБР, NATO, компаній Paypal, Mastercard, Visa, Amazon, Sony, Nintendo та ін. Однак не сидять, склавши руки і спецслужби. У США, Великобританії, Австралії, Іспанії, Нідерландах і Туреччині заарештовані вже десятки підозрюваних.

А напередодні співробітники ФБР США заарештували ще двох потенційних членів LulzSec і Anonymous: 23-річного Коді Ендрю Кретцінгера - в Арізоні, а другого, ім'я якого поки не називається - в Сан-Франциско, повідомляє Wired з посиланням на телеканал Fox News. Кретцінгеру вже пред'явлено звинувачення в змові з метою несанкціонованого доступу до захищеного комп'ютера. Також триває пошук підозрюваних у штатах Нью-Джерсі, Міннесота й Монтана.

Зараз ви читаєте новину «Anonymous 24 вересня влаштують День помсти для фінансових установ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути