Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2012 15:30

Законопроектом про ГТС хотіли покращити настрій Путіну - "бютівець"

Законопроектом про ГТС хотіли покращити настрій Путіну - "бютівець"

Законопроект щодо реформування газотранспортної системи України не має шансів на розгляд в парламенті до березня цього року.

Про це  в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Олександр Гудима.

За його словами, законопроект є елементом гри України із Росією. "Оцей блеф є слабенький. Тому що прийняти закон ще нічого не означає. Росіяни до президентських виборів нічого робити не будуть. Це не є шантаж. Це буцімто жест доброї волі, але росіян він не влаштовує. Бо після того потрібно підписати міжурядову угоду, їм доведеться піти на знижку на газ, ратифікувати це в парламенті. А у Росії пам'ятають, які тут були петарди і дим, коли розглядали Харківські угоди. Тим більше, перед парламентськими виборами настрій тут буде ще гірший", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожем'якін: влада має намір передати українську ГТС Росії

За словами "бютівця", цим законопроектом хотіли "покращити настрій тим, що українці щось пропонують" президенту Росії Дмитру Медведеву, прем'єру Володимиру Путіну та  голові "Газпрому" Олексію Міллеру.

Гудима не погоджується з думкою, що міністр палива та енергетики Юрій Бойко діє за вказівкою президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - на межі здачі ГТС

"Якщо дивитися на ті впливи, які існують навколо Януковича, деколи певні групи роблять зовсім несподівані речі. Є так звана група "газовиків" "РосУкрЕнерго", де найбільш впливовою фігурою є Дмитро Фірташ. Вона матиме великі проблеми, якщо цей закон буде прийнятий. Вони не зацікавлені у його прийнятті. Якщо НАК "Нафтогаз" буде поділений на шматки, що буде із тими облгазами, якими володіє Фірташ? Може бути, що росіяни захочуть в пакеті із трансгазом отримати контроль над облгазами. Виходить, їх мають забрати у Фірташа. Йому це не підходить", - зауважив політик.

Зараз ви читаєте новину «Законопроектом про ГТС хотіли покращити настрій Путіну - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути