вівторок, 10 січня 2012 13:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко закликала суспільство та парламент захистити ГТС "від апетитів Януковича"

Тимошенко закликала суспільство та парламент захистити ГТС "від апетитів Януковича"

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко закликала владу "притримати свій запал і не чіпати ГТС".

Про це йдеться в її листі з Качанівської колонії, оприлюдненому прес-службою партії "Батьківщина".

"ГТС є не просто трубою із якоюсь кількістю кранів, а є енергетичною основою нашої політичної незалежності. Це - сила і значущість України на світовій політичній арені. Це історичний скарб, яким не може розпоряджатися будь-який Кучма, Янукович або інший політичний невіглас, що випадково дірвався до влади", - наголосила вона.

Тимошенко переконана, що Україна впритул підійшла до втрати ГТС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перебільшують значення "труби" в обхід України - експерти

"А зараз ми дожили до того, що чим вища посада – тим вища безвідповідальність та аморальність по відношенню до національних інтересів. Саме тому сьогодні ми впритул підійшли до втрати ГТС. Знаю, що найближчими днями закон щодо захисту української газотранспортної системи, який я колись ініціювала, буде де-факто скасований", - підкреслила вона.

Екс-прем'єр також підкреслила, що перебуваючи в Харківській колонії спостерігає, "як перед цією зрадою національних інтересів українському народу промивають мізки за допомогою підконтрольного владі телебачення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: "Не важливо, у чиїй власності труба. Не треба перетворювати її на фетиш"

Тимошенко закликала владу залишити газотранспортну систему України у спокої: "Я закликаю українську владу притримати свій запал і не чіпати ГТС та інші стратегічні об'єкти. Українське суспільство та український парламент я прошу захистити газотранспортну систему від апетитів Януковича та його родини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не хоче ділитися українською "трубою" з Європою

"Хочу також застерегти партнерів України в Євросоюзі та Росії: Янукович втягує вас у грандіозну аферу, яка триматиметься не на правовому ґрунті, а на сипучих пісках беззаконня. Янукович - не вічний, і кінець йому настане раніше, ніж світ собі уявляє. Нова, демократична, патріотична влада обов'язково денонсує договір про здачу ГТС, як і сумнозвісні Харківські угоди", - підсумувала Тимошенко у своєму листі.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала суспільство та парламент захистити ГТС "від апетитів Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути