Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2012 11:58

Росія посміється з нас після утворення консорціуму на базі "труби" - "бютівець"

Росія посміється з нас після утворення консорціуму на базі "труби" - "бютівець"

Фракція БЮТ-"Батьківщина" наступного пленарного тижня буде противитися прийняттю проекту закону, яким буде дозволена здача в оренду газотранспортної системи України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Олександр Гудима.

"Влада готує подальші дії для здачі по суті газотранспортної системи. Бо цей законопроект тільки розчищає їм дорогу. Він ділить НАК "Нафтогаз" на три частини і дозволяє Кабінету міністрів потім передавати їх будь-куди. Це увертюра до урядової угоди між Україною та Росією, яка поки що знаходиться в процесі підготовки. На неї в парламенті чекає та сама доля, що і "харківські угоди", - наголосив він.

За словами депутата, поки що президент Віктор Янукович не здає Росії газотранспортну систему України.

"Він грає. Видно, йому, окрім ГТС, навішують інші зобов'язання. Але остаточного рішення поки немає. Я не чув від російських джерел, що вони вже капітулювали. Прийняття законопроекту у Верховній Раді є сигналом Росії, що все можливо. Бо вона не піде навіть на створення консорціуму, якщо таке голосування не відбудеться. Тобто вони зараз діють згідно попередньо складеного плану - йде тільки підготовка до здачі ГТС", - зауважив Гудима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На наступному пленарному тижні ВР розгляне питання приватизації ГТС - Томенко

Коментуючи заяву голови "Газпрому" Олексія Міллера про те, що Україна оцінює свою ГТС в $20 млрд, "бютівець" зазначив:

"Немає значення, скільки коштує газотранспортна система, коли вони у консорціумі будуть нею управляти, а в пресі говоритимуть: "Чого ви хвилюєтеся? ГТС є у власності українського народу". Росія розуміє, що приватизувати її не може. Зате може поставити в консорціумі свого директора і сміятися з нас, що ми маємо її у власності, але керує нею російський "Газпром".

Зараз ви читаєте новину «Росія посміється з нас після утворення консорціуму на базі "труби" - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути