пʼятниця, 30 грудня 2011 13:15

Путін наказав "Газпрому" створити спільно з Україною газотранспортний консорціум

Путін наказав "Газпрому" створити спільно з Україною газотранспортний консорціум

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін поставив главі "Газпрому" Олексію Міллеру завдання продовжити переговори з Україною про створення газотранспортного консорціуму.

"Прошу вас ці переговори продовжити, виходячи з того, що Україна була, є і, сподіваюся, залишиться нашим стратегічним партнером в цій частині нашої спільної роботи, маючи на увазі зростаючі потреби європейських споживачів", - сказав Путін на зустрічі з Міллером.

Путін висловив думку, що газотранспортна система України, безумовно, буде затребувана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трубу" в обхід України будуватимемо в будь-якому разі - "Газпром"

У ході зустрічі прем'єр РФ нагадав, що кілька років тому з'явилася домовленість про створення з Україною та європейськими партнерами газотранспортного консорціуму, і в зв'язку з цим був підписаний меморандум. Глава уряду поцікавився перспективами роботи на цьому напрямку.

"Ідея консорціуму протягом буквально останніх декількох місяців нашими українськими колегами була внесена на порядок денний наших переговорів, ми готові співпрацювати", - сказав Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава "Газпрому": Новий контракт з Україною може бути наступного року

За його словами, "переговори поки не завершилися, є розуміння загальних підходів".

"Є домовленість про те, що в січні наступного року ми з українськими колегами сядемо за стіл переговорів", - сказав глава "Газпрому".

"Наші українські колеги прив'язують в переговорах питання зі знижкою цін на газ, якщо рахувати на обсяг 40 мільярдів кубометрів газу - це обсяг, який Україна повинна купити у відповідності до діючого контракту на поставку газу - то знижка була б в районі $ 9 мільярдів щорічно", - заявив Міллер.

Зараз ви читаєте новину «Путін наказав "Газпрому" створити спільно з Україною газотранспортний консорціум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути