четвер, 29 грудня 2011 20:27

Україна подасть позов на Росію у Міжнародний арбітраж за газ?

Україна подасть позов на Росію у Міжнародний арбітраж за газ?

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що українська сторона не виключає звернення в Міжнародний арбітраж, якщо не зможе порозумітися в газових переговорах із Росією.

"Україна готова до розгляду нашого спору в Міжнародному арбітражі, але ми розраховуємо на те, що якщо у відносинах між стратегічним партнерами не буде досягнуто взаєморозуміння, то тоді така можливість для нас залишається єдиною", – написав він на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання читачів.

При цьому він додав: "Але до цього ми хочемо домовитися, якщо ми дійсно є стратегічними партнерами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський газ для України може подорожчати і до $1 тисячі - експерт

Минулого тижня колишній представник НАК "Нафтогаз України" в суді у справі Юлії Тимошенко адвокат Ігор Кость заявив, що для зниження ціни на російський газ слід було лише розпочати процес у Стокгольмському арбітражі у 2010 році.

"Усім фахівцям було зрозуміло, що слід було хоча б розпочати процедуру арбітражного врегулювання спору щодо ціни на газ в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (як це, до речі, на сьогодні вже давно зробили деякі європейські компанії). При цьому, що важливо, ніхто не говорив, що всі спроби дійти згоди щодо зниження ціни газу в добровільному порядку необхідно було залишити", – сказав Кость.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на тепло не підвищаться через ціну російського газу - Нацкомпослуг

На переконання Костя, саме на це розраховувала екс-прем'єр Тимошенко, говорячи, що контракти від 19 січня 2009-го були укладені на таких умовах лише на рік, щоб отримати перепочинок і за цей час домовитися про інші, більш вигідні для України і "Нафтогазу" умови, або якщо це не вдасться, то розірвати контракти.

Зараз ви читаєте новину «Україна подасть позов на Росію у Міжнародний арбітраж за газ? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути