понеділок, 26 грудня 2011 14:26

МЗС: "Не важливо, у чиїй власності труба. Не треба перетворювати її на фетиш"

МЗС: "Не важливо, у чиїй власності труба. Не треба перетворювати її на фетиш"

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що влада не піде на здачу національних інтересів, але газотранспортна система має бути акціонована. Таку думку висловив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин Інституту Горшеніна, повідомляє "Українська правда".

"Ми готові на всі економічні поступки, ця грань значно гнучкіша. Набагато менш гнучка грань – політичні умови. Ми не можемо пожертвувати принциповими речами, у першу чергу, європейською інтеграцією. Тому, переговори (з Росією) складні", - сказав він.

Дипломат запевнив, що на здачу національних інтересів керівництво країни не піде: "Ми будемо шукати прийнятну формулу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович запевнив: влада робить усе, аби ціна на газ для населення не підвищувалася

"Тут, звісно, питання таке, що здачею національних інтересів можна назвати що завгодно. За великого бажання навіть, наприклад, фактор переговорів російською мовою", - зазначив він.

"Що стосується долі труби – тут, я думаю, є консенсус усіх розумних людей. Труба в державній власності без газу значно гірше, ніж труба акціонована, але з газом. Перетворювати економічний актив у фетиш – це смішно, - заявив він. - Це всього лише економічний актив, і він повинен працювати. Не важливо, у чиїй власності. Головне, щоб працював ефективно, щоб приносив гроші в бюджет України, і головне, зберігав за Україною статус транзитної держави, що ефективно підвищує її політичну вагу в регіоні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська "труба" стане нікому не потрібною після 2015 року - експерт

"Якщо ми залишимося з трубою й без газу, то, звісно, програють усі. Тому в цьому плані, я думаю, усім зрозуміло, що Україна готова іти на широкий компроміс", - упевнений дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Яценюка знають: влада за газ віддасть Москві ГТС та вступить до ЄврАзЕСу

Волошин вважає, що, маючи такі формулу й контракт, яких домоглася Юлія Тимошенко, росіяни можуть дозволити собі на 7 років взагалі слово "газ" виключити з двостороннього діалогу, бо "формула вбивча" для України і "від початку робилася явно на рік – до виборів".

Зараз ви читаєте новину «МЗС: "Не важливо, у чиїй власності труба. Не треба перетворювати її на фетиш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути