пʼятниця, 23 лютого 2018 08:49

Американський експерт дав важливу пораду Україні

Американський експерт дав важливу пораду Україні
Україна повинна зосередитися на контролі і вирішенні нагальних проблем на території, підконтрольній Києву. Фото: thesleuthjournal.com

Україна для успішного врегулювання конфлікту на Донбасі повинна зосередитися на контролі і вирішенні нагальних проблем на території, підконтрольній Києву.

Такою порадою поділився Брайан Уітмор, американський політичний експерт, старший науковий співробітник вашингтонського Центру аналізу європейської політики, коментуючи неефективність Мінських угод. Про це пише "Апостроф". Він зазначив: "Думаю, Україні потрібно зосередитися на контролі того, що вона може контролювати, на території, яку вона контролює. Треба зосередитися на тому, щоб частина України, яку контролює Київ, була якомога більш успішною. А це означає серйозну кампанію проти корупції, серйозні економічні реформи. Тому, думаю, саме на це вкрай необхідно спрямувати всі зусилля України".

Вважає, Україна, "маючи дуже погані карти", змогла "вичавити" з Мінського формату все, що було можливо і більше від нього чекати нічого.

"З боку Заходу ... Було очевидно з самого початку, що "Мінськ"- це погана угода, повністю перекошена проти України. І я думаю, що насправді українська влада у випадку з "Мінськом" зіграла дуже добре, маючи дуже погані карти. І Москву це розчаровує. Думаю, всі згодні, що "Мінськ" помер", - пояснив Вітмор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі зробили радикальну заяву про "Мінськ" і миротворців

Щоб вивести мирний процес в Україні з глухого кута, "Мінськ" і його умови повинні бути переглянуті.
Таку думку висловив старший науковий співробітник і керівник відділів зовнішньої політики ЄС і політики і установ у брюссельському Центрі дослідження європейської політики (CEPS) Стівен Блокманс в інтерв'ю "Апострофу".

Зараз ви читаєте новину «Американський експерт дав важливу пораду Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути