середа, 18 квітня 2007 12:51

Американська преса: вірджинський вбивця прийняв іслам

Американська преса США вважає, що мотивом, що спонукав студента з Південної Кореї розстріляти більше 30 чоловік в інституті Вірджинії, могло бути прийняття ним ісламу незадовго до катастрофи.

У знайденій в його кімнаті записці корейський студент пише, що прийняв "остаточне рішення". Він також говорить про те, що розчарувався у своїй релігії (він ріс в християнській сім"ї). У записці, виявленій в його кімнаті в гуртожитку, він також висловлював ненависть до "багатих діток", "розпусників і повіс" і "брехливих шарлатанів" з університету.

Як повідомляє The Washington Post, останні слова вбивці звучали так: "Ісмаїл Акс" (Ismail Ax). Ті ж слова були написані червоним чорнилом на його руці, яка стискала пістолет. Поки експерти не можуть однозначно пояснити, що це означало. За однією з версій, перед смертю Чо Син-Хі прийняв іслам - і вибрав собі нове ім"я "Ісмаїл Акс". Англійською це ім"я може бути прочитане як "Ісмаїл Сокира" (за матеріалами Reuters и РИА Новости).

Зараз ви читаєте новину «Американська преса: вірджинський вбивця прийняв іслам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути