Ексклюзиви
середа, 30 травня 2012 17:53

Американці шаленіють через заборону фуа-гра

Американці шаленіють через заборону фуа-гра
Гурмани стараються якнайшвидше наїстися улюбленої справи. Фото: Reuters

Захисники прав тварин домоглися того, що в штаті Каліфорнія заборонено виробництво качиної печінки фуа-гра, оскільки для того, щоб зробити продукт більш жирним, птахів насильно розгодовують через спеціальні трубки, що, на думку активістів, є жорстокістю. Заборона набуває чинності з 1 липня, і тепер столики в ресторанах штату, де подаються ласощі з качиної печінки, заброньовані на місяць вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малиновий соус найкраще підходить до дичини

"Ціна (на печінку фуа-гра) подвоїлася, - повідомила співробітниця ресторану Dishcrawl Трейсі Лі. - Зараз купити її складно, тому що попит в кілька разів перевищує пропозицію".

Каліфорнійські гурмани готові платити по 40 доларів за кілограм ласого продукту. З нагоди заборони шеф-кухар Джосайе Слоун вирішив влаштувати урочистий обід в ресторані Sent Sovi в Саратоге, на якому всі страви будуть включати в себе фуа-гра. У меню входять вінегрет з руколи з фуа-гра, мус з фуа-гра з трюфелями і пиріг з ревеню і чабру з фуа-гра. На солодке шеф-кухар збирається запропонувати гостям солодке фуа-гра з арахісовим маслом і шоколадом. Сам кухар заявив, що для нього це, швидше, "показова лекція з приводу того, що можна приготувати з качиної печінки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція та Німеччина посварились через фуа гра

Захисники прав тварин стежать за загальним ажіотажем навколо заборони фуа-гра з іронією.

"Гурмани та шеф-кухарі спішно запихають собі у горлянку м'ясо насильно відгодованих качок і бояться, що не встигнуть наїстися досхочу до того, як це буде заборонено. Хіба це не веселе видовище?" - зауважила Дженніфер Фірінг з товариства захисту прав у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У гусячий паштет ллють коньяк

Втім, можливо делікатес заборонять не назавжди: єдиному виробнику печінки фуа-гра в Каліфорнії - компанії Sonoma Artisan - місцева влада дали термін у сім років на те, щоб знайти більш гуманний спосіб виробляти делікатесний продукт. Якщо він буде знайдений, то Sonoma Artisan зможе відновити виробництво.

Зараз ви читаєте новину «Американці шаленіють через заборону фуа-гра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути