Субота, 25 лютого 2012 08:00

Малиновий соус найкраще підходить до дичини

Богдану Литовчуку з Івано-Франківська подобається готувати фруктові десерти. Також він полюбляє  м'ясо. Якось вирішив проекспериментувати. Приготував декілька фруктових соусів і подав друзям на свята із м'ясом. Успіх був шаленим. Тепер готує їх щотижня для дружини. А товариш-ресторатор із Яремчі запровадив його соуси у меню свого закладу.

"Фруктові соуси не новинка. Вони поширені у Європі. Варто лише трішки пофантазувати й не боятися, що продукти будуть несумісними. Такі соуси мають незвичне забарвлення й додають м'ясу специфічного смаку", - каже Богдан.

На замовлення дружини найчастіше готує малиновий соус.

Бере 100 г мороженої малини й варить у 100 грамах червоного сухого вина. Додає столову ложку цукру й доводить до кипіння. Випаровує до половини.

Щоб у соусі не було зерняток, малину протирає через дрібне сито. Подає гарячим до телятини. Але каже, найпікантніше подавати до перепілок і дичини. Соус на смак кисло-солодкий і має темно-гранатовий колір.

Можна додати кубик масла. Але тоді соус втратить блиск і маитиме матовий відтінок.

Робить також кислий апельсиновий соус.

100 грамів апельсинового соку, найкраще, коли це фреш, перемішує з нарізаною дрібною соломкою апельсиновою цедрою / 10-15 грам/ на невеликому вогні випаровує до половини.

Додає 30г вершків, бажано 30 процентної жирності. В кінці можна додади дрібно нарізану свіжу м'яту. Соусницю прикрашає скибкою апельсина чи листочком м'яти.

Подає до білої риби або фуа гра.

Пікантний соус підходить до будь-якого м'яса.

Треба лише кубиками порізати ківі й консервований ананас. Все це перемішати з французькою гірчицею.

Зараз ви читаєте новину «Малиновий соус найкраще підходить до дичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 321
Голосування Яке місце посяде збірна України з футболу у відборі до Кубку світу-2022?
  • 1) перше
  • 2) друге
  • 3) третє
  • 4) четверте
  • 5) п'яте
Переглянути