четвер, 17 січня 2019 15:54

Якими були найкращі розробки Укроборонпрому2018-го

Якими були найкращі розробки Укроборонпрому2018-го
У 2018 році оборонні підприємства не лише постачали військову техніку та озброєння, а й доклали максимум зусиль на створення нових зразків зброї. Фото:static.ukrinform.com

Державний концерн "Укроборонпром" оприлюднив ТОП-5 найкращих розробок нового озброєння 2018-го.

Серед них - крилата ракета "Нептун", снаряд "Квітник", реактивна система залпового вогню (РСЗВ) "Берест", цифровий приціл для високоточного озброєння ОПСН-І та контрбатарейний радар 1Л220УК, повідомляє прес-служба концерну.

"2018-го підприємствами, що входять до складу ДК "Укроборонпрому", було розроблено, продемонстровано та направлено на випробування декілька десятків нових і модернізованих зразків озброєння, військової техніки та їхніх основних складових частин... Серед усіх розробок найбільш значними є новітня крилата ракета "Нептун", оновлений високоточний 152-мм снаряд "Квітник", РСЗВ "Берест", оптико-прицільна станція ОПСН-І та контрбатарейний радар 1Л220УК", - інформує прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укроборонпром добудує вітчизняний військовий корабель

Згідно з повідомленням, серед інших досягнень: нова розробка від Миколаївського бронетанкового заводу – бойова розвідувальна машина "Мангуст", презентована на міжнародних безпекових форумах, новинка від ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" – мобільний радіолокаційний комплекс охорони периметру "Харза", що призначений для захисту стратегічних об'єктів від нападу диверсійних груп і безпілотників.

За інформацією Укроборонпрому, 2018-го оборонні підприємства не лише постачали військову техніку та озброєння, а й доклали максимум зусиль для створення нових зразків зброї. У випадку запуску серійного виробництва вони здатні суттєво посилити міць українського війська та завдати нищівного удару противнику.

Держпідприємство "Антонов" планує відновити виробництво важких транспортних літаків Ан-124 "Руслан".

Зараз ви читаєте новину «Якими були найкращі розробки Укроборонпрому2018-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути