пʼятниця, 11 січня 2019 11:53

Укроборонпром добудує вітчизняний військовий корабель

Укроборонпром добудує вітчизняний військовий корабель
За багатьма параметрами в світі практично не існує аналогів українського корвета. Фото:uprom.info

Держконцерн "Укроборонпром" і підприємства, що відповідають за будівництво і ремонт морської техніки, розробили план добудови українського корвета.

Зараз Кабмін вирішує, яке саме підприємство і за якою моделлю добудовуватиме цей корвет, виходячи з вимог Військово-морських сил України, розповів перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Омельченко.

"Оновлення українського військового флоту є важливим завданням. І мова йшла про добудову корвета, що будувався на одному з приватних суднобудівних заводів, який, на жаль, став банкрутом. Але вже розроблений державним концерном "Укроборонпром" і нашими підприємствами, що входять до складу і відповідають за створення і ремонт морської техніки, план добудови корвета", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили 120-мм керовану міну "Круча"

Після того, як визначаться з підприємством, державний концерн готовий приступити до добудови корвета.

Український корвет проекту 58250 – перспективний тип кораблів для Військово-морських сил ЗСУ, розроблений дослідно-проектним центром кораблебудування, був представлений на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2013".

Конкурентними перевагами корвета є концентрація систем озброєння і вогню, що робить український корвет практично еквівалентом фрегата, але дешевшим.
За багатьма параметрами, у світі практично не існує аналогів українського корвета. Корвет передбачає можливість інтеграції систем озброєння, розвідки, зв'язку.

2018-го державний концерн "Укроборонпром" передав Збройним силам України майже 50 модернізованих і відремонтованих літаків і вертольотів.

Зараз ви читаєте новину «Укроборонпром добудує вітчизняний військовий корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути