Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2024 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський провів Ставку в Харкові

Зеленський провів Ставку в Харкові
Харківський напрямок залишається вкрай складним. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

16 травня президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного головнокомандувача у Харкові.

Станом на сьогодні ситуація на Харківщині загалом контрольована, повідомив він у соцмережах.

"Заслухав розгорнуту доповідь Головкома Олександра Сирського, командувачів ОСУВ "Хортиця" Юрія Содоля та ОТУ "Харків" Михайла Драпатого. Оперативна обстановка, завдання та потреби кожної залученої бригади, кожного підрозділу, зокрема на Харківщині, в районах Вовчанська та Липців. Також детально проаналізували перспективи бойової ситуації, загрози протягом найближчих днів і тижнів та наші, українські, можливості протидіяти російським наступальним планам", - зазначив президент.

Воїни ЗСУ завдають окупанту відчутних втрат. Але напрямок залишається вкрай складним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов сказав, чи планується евакуація з Харкова

"Посилюємо наші підрозділи. Очільники ГУР та СЗР доповіли щодо намірів окупанта, керівник СБУ - щодо контрдиверсійних заходів. Визначено план подальших дій. Як для обласної влади Харківщини, так і для всіх структур, які відповідають за безпеку в регіоні. Заслухав доповіді керівників обласної влади з інших прикордонних та прифронтових регіонів: поточна ситуація, основні ризики, ключові потреби. Дав відповідні доручення", - додав Зеленський.

Російські війська просунулися не більше ніж на 8 км від кордону в Харківській області. Темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області продовжує знижуватися, пише у свіжому зведенні американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російські окупанти, імовірно, створюють на Харківщині буферну зону, а не просуваються вглиб області. 13 травня армія ворога продовжувала тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харків, повідомляли раніше в (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів Ставку в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути