четвер, 14 червня 2007 14:26

Аббас збирається до Москви

Голова Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмуд Аббас збирається відвідати Москву з робочим візитом 19-21 червня.

В даний час ці плани знаходяться в процесі остаточного узгодження. В той же час поки нічого не повідомляється про те, чи готувався цей візит Аббаса наперед, а також з ким з російського керівництва голова ПНА припускає зустрітися і які саме питання обговорити.

Попередній візит Аббаса до Москви відбувся в травні 2006 року. Напередодні візиту до Росії Аббас, який очолює партію ФАТХ, виступив з різкою заявою відносно ХАМАС, в якій застеріг лідерів руху від жорстких дій відносно Ізраїлю і призвав поважати мирні угоди. Аббас тоді приїхав до Росії на переговори по врегулюванню ситуації на Близькому Сході, що пройшли в Сочі за участю Володимира Путіна. В ході свого візиту голова ПНА також подякував Росії за виділені раніше для автономії $10 млн.

Тим часом партія ФАТХ поступилася в четвер контролем над сектором Газу озброєним підрозділам руху ХАМАС. Аббас віддав наказ бійцям своєї особистої гвардії відбити Газу у бойовиків Хамаса, проте, як повідомлялося раніше, в оточенні глави ПНА немає загальної думки про те, чи варто кидати елітні підрозділи гвардії на війну з бойовиками Хамаса. Крім того, нерішучість Аббаса викликала незадоволення його найближчих соратників, які в четвер вранці закликали його піти у відставку з поста керівника руху ФАТХ, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Аббас збирається до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути