неділя, 17 грудня 2006 16:46

У Газі обстріляли резиденцію президента

Резиденцію глави палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса в секторі Газа обстріляли невідомі, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Сталося це відразу після атаки на кортеж глави палестинського МЗС, одного з лідерів руху ХАМАС Махмуда аз-Захара в місті Газі.

Відповідальність за напад на кортеж ісламізм поклав на конкуруючий рух ФАТХ, очолюваний Аббасом, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Міністр і його наближені, які потрапили під обстріл у будівлі МЗС, не постраждали.

- Судячи з усього, ціллю був доктор аз-Захар, - сказав прес-секретаря міністра.

Вранці невідомі бойовики атакували в секторі Газа базу президентської гвардії, що підкоряється голові ПНА і керівникові ФАТХ Махмуду Аббасу. При нападі вбили офіцера, декілька осіб отримали поранення.

Відносини між ФАТХ і ХАМАС - основними політичними силами на палестинських територіях - різко загострилися після того, як в п"ятницю, 15 грудня обстріляли кортеж глави кабінету, лідера ісламізму Ісмаїла Ханії.

Ситуацію ще більше загострила суботня заява Аббаса про намір провести дострокові президентські і парламентські вибори, проти чого категорично виступає ХАМАС, який контролює палестинський уряд і велику частину парламенту.

Про неминучість дострокових виборів, що переглядають результати січневого волевиявлення, заговорили відразу після провалу внутрішньопалестинських переговорів про створення кабінету національної єдності, прийнятної для світової спільноти і здатної вивести палестинців з-під дії міжнародних санкцій, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Газі обстріляли резиденцію президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути