вівторок, 08 березня 2011 18:34

8 Березня греки святкують під пеленою зі снігу

8 Березня греки святкують під пеленою зі снігу

Сильні снігопади і хуртовини викликали хаос у роботі транспорту довкола столиці Греції в ніч на вівторок. Довжина одного з дорожніх заторів біля Афін склала до 15 км.

Внаслідок інтенсивності опадів у деяких районах грецької столиці було перервано електропостачання. Частина навчальних закладів у вівторок закрилися.

Греків попередили не подорожувати без нагальної потреби.

Несподіваний прихід зимової погоди в понеділок увечері припало на час, коли багато афінян поверталися після довгих вихідних. Чистий понеділок, коли у християн східного обряду починається великий піст, у Греції - вихідний день.

Головна автострада до Афін і автошляхи в північних околицях столиці вночі були закриті. Через сніги було закрито також частину автодоріг у Пелопоннесі і в центральних та північних районах Греції, повідомляє грецький веб-сайт Ekathimerini.

Причиною різкого похолодання стала зона низького атмосферного тиску в східній частині Середземного моря, яка призвела до стабільно сильних вітрів із швидкістю 64 км/г (пориви - до 128 км/г.

На вівторок, 8 березня, синоптики попередили про можливість затоплення прибережних районів, а північно-східні вітри призвели також до серйозного пониження температури.

Холодна погода в Греції триватиме щонайменше до середи, а температура в Афінах уночі, за прогнозом, впаде нижче нуля.

Зараз ви читаєте новину «8 Березня греки святкують під пеленою зі снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути