вівторок, 19 березня 2019 13:06

Українського полоненого моряка прооперували

Українського полоненого моряка прооперували
Військовополоненому Василю Сороці прооперували ліву руку в московській лікарні. Фото: ВМС

Пораненого військовополоненого Василя Сороку прооперували у Москві.

Відомості підтверджуються Ніною Карпачовою (екс-уповноважена з прав людини України - Gazeta.ua), а також лікарнею, де оперували Василя, пише його адвокат Сергій Бадамшин у Facebook.

"Нарешті хороші новини, які всі ми чекали і домагалися спільними зусиллями. Сподіваюся, рука буде врятована, функції відновляться в повному обсязі, а Василь і всі моряки швидше повернуться додому", - каже адвокат.

У 27-річного Василя Сороки на пораненій лівій руці не відновлювались функції пальців та не сходив набряк. Поранення він отримав під час обстрілу катера "Бердянськ" торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан "Динамо" написав листа українським полоненим морякам

24 українських моряків захопили в полон російські прикордонники 25 листопада торік. Російський суд звинувачує їх у незаконному перетині кордону. Моряки визнають себе військовополоненими і вимагають від росіян утримання згідно з нормами Женевської конвенції.

В Організації Об'єднаних Націй визнали захоплених українських моряків військовополоненими. У доповіді управління верховного комісара з прав людини 14 березня зазначили, що вони підпадають під дію Женевської конвенції.

Зараз ви читаєте новину «Українського полоненого моряка прооперували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути