пʼятниця, 01 березня 2019 06:55

У пораненого моряка відмовляє рука

У 27-річного Василя Сороки на пораненій лівій руці не відновлюються функції пальців та не сходить набряк. Він 88-й день перебуває у російському полоні.

— Регулярні болі. Все лікування в СІЗО зводиться до уколів вітаміну Б, — каже його адвокат Сергій Бадамшин, 40 років. — Найближчими днями його повинні обстежити в цивільному медичному закладі Москви.

Василя Сороку та ще 23 українських моряків захопили в полон російські прикордонники 25 листопада торік. Моряк отримав поранення під час обстрілу кораблів російськими військовими. Його, як і решту полонених, російський суд звинувачує в незаконному перетині кордону. Моряк визнає себе військовополоненим і вимагає від росіян утримання згідно з нормами Женевської конвенції.

21 листопада з командиром буксира "Яні Капу" 23-річним Олегом Мельничуком провели слідчі дії. На допиті він повідомив тільки своє ім'я, прізвище, дату народження та звання — згідно зі статтями Женевської конвенції.

— Він переживає за батьків, свою команду та інших військовополонених. І навіть за корабельного собаку, якого вгледів на ланцюгу в окупованій Керчі, — говорить 39-річний Микола Полозов, координатор групи захисту українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «У пораненого моряка відмовляє рука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути