Ексклюзиви
середа, 20 жовтня 2021 22:06

Зеленський і Кличко зустрілися на Банковій - уперше за рік

Зеленський і Кличко зустрілися на Банковій - уперше за рік
Зустрітися президенту запропонував Кличко. Фотоколаж: rbc.ua

Президент Володимир Зеленський і мер Києва Віталій Кличко вперше за рік зустрілися в президентському Офісі.

Зустріч відбулася 19 жовтня, повідомляє ZN.UA

Зі слів Кличка, вони перетнулися з президентом ще 6 жовтня на заходах до 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру, де мер столиці сам підійшов до президента і запропонував зустрітися. Зеленський погодився і Кличко вчора - 19 жовтня - о 17.00 був на Банковій.

"Ми, дійсно, зустрілися. Вперше за останній рік. Говорили довго про проблеми столиці", - сказав Кличко.

Він заперечив інформацію, що під час розмови обговорювали питання майбутнього ухвалення закону про столицю, де будуть розведені повноваження міського голови і голови КМДА.

Проте, за інформацією журналістів, в цей же час на Банковій був присутній основний кандидат на посаду префекта Києва, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр громад пів години говорив із Коломойським на футболі - ЗМІ

Вочевидь, Банкова і Кличко розпочали обговорення майбутньої угоди, пише видання. Яку укладуть вже на умовах самого Зеленського, а не керівника ОП Андрія Єрмака або нардепа від "Слуги народу" Миколи Тищенка.

Оскільки після прийняття законів про місцеві державні адміністрації і столиці президент офіційно отримає свою людину - префекта призначатиме президент - стежити за ситуацією у столиці.

Що передувало

У вересні Кличко виступив проти ухвалення закону про столицю і розведення повноважень мера і голови КМДА. Заявляв, що киян намагаються позбавити права обирати владу столиці, і наполягав, що законопроєкт повинен спочатку отримати експертну оцінку, зокрема, Венеціанської комісії, Ради Європи.

У жовтні комітет Верховної Ради з питань організації державної влади рекомендував прийняти в другому читанні та цілому проєкт закону №2143 "Про місто Київ - столицю України".

У травні в будинку, де мешкає Кличко, слідчі СБУ проводили обшуки в одній із квартир. Кличко заявив, що спочатку СБУ приходила до його помешкання.

Раніше прокуратура спільно з СБУ провела обшуки у групи осіб, які спільно з чиновниками КМДА організували вимагання із суб'єктів господарювання.

Також обшукували Київавтодор.

В серпні мера Києва запрошували на засідання РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Кличко зустрілися на Банковій - уперше за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути