Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2021 11:37

Міністр громад пів години говорив із Коломойським на футболі - ЗМІ

Міністр громад пів години говорив із Коломойським на футболі - ЗМІ
Чернишов на міністерській посаді з березня минулого року. Фото: @oleksiy.chernyshov

Під час футбольного матчу між "Динамо" і "Бенфікою" міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов мав 30-хвилинну закриту бесіду з олігархом Ігорем Коломойським. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на власні джерела.

Видання пише, що основним кар'єрним лобістом Чернишова є Тимур Міндіч - один із найближчих партнерів Коломойського, а також близький друг президента Володимира Зеленського.

За даними ZN.UA, Чернишов є кандидатом №1 на посаду префекта/голови Київської міської держадміністрації. Правда, вже після того, як буде прийнятий новий закон про столицю.

Банкова вирішила обрати законний шлях призначення глави КМДА і дала відмашку депутатам прискоритися з ухваленням нового закону про столицю, пише ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеційська комісія отримала законопроєкт про олігархів

Профільний комітет Верховної Ради вирішив повернутися до розгляду законопроєкту №2143-3 про столицю. Однак законопроєкт Ткаченка/Гуріна, крім закладених у ньому корупційних ризиків, може ще сильніше розбалансувати систему управління столицею, повідомляє видання.

Комітету належить заново за повною процедурою пройти 900 правок, уже поданих до другого читання, і винести в зал компромісний варіант.

У жовтні новий законопроєкт про столицю можуть винести в сесійний зал парламенту для голосування. У разі успішного голосування в другому читанні дадуть "зелене світло" переформатуванню системи управління столиці. Повноваження мера і глави КМДА розведуть. Виконком піде під мера, а главу КМДА/префекта наділять функціями нагляду.

14 вересня Коломойський був на матчі "Динамо" - "Бенфіка". Там зустрічався з головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією.

Зараз ви читаєте новину «Міністр громад пів години говорив із Коломойським на футболі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути