четвер, 20 квітня 2023 07:47

Загадкові спалахи були не лише в Україні: відео

Загадкові спалахи були не лише в Україні: відео
Спалах у небі над Києвом прокоментували в NASA. Фото: розміщено на tsn.ua

Увечері 19 квітня момент падіння метеорита зафіксував відеореєстратор у білоруському місті Гомель.

Про яскравий спалах у небі повідомляли й в інших містах країни, пишуть у Telegram "МотолькоПомоги".

Близько 22:00 мешканців Гомеля, Мозиря та інших міст, що знаходяться поблизу білорусько-українського кордону, налякав яскравий спалах у небі, який нагадував падіння метеорита.

Місцеві жителі помітили світловий спалах жовто-синього або жовто-зеленого кольору. З Гомеля спалах спостерігався у напрямку півдня, у Мозирі – у південно-східному напрямку, пишуть у Telegram "Флагшток".

Рідкісне явище сталося одночасно, коли над українською столицею бачили загадковий яскравий спалах.

В американському космічному агенстві NASA відреагували на яскравий спалах в небі над Києвом. Фахівці спростували припущення, що спалахи могло спричинити падіння з орбіти супутника RHESSI, пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії понаставляли комплексів, які "глушать" Starlink в Україні – ЗМІ

В NASA повідомляли, що 19 квітня очікується спуск з орбіти апарату RHESSI. Його запустили ще 2002 році і вивели з експлуатації 2018-го. Супутник призначений для спостереження за спалахами та коронарними масовими викидами на Сонці.

Представник NASA Роберт Маргетта розповів, що супутник перебував на орбіті, коли спостерігався спалах у Києві. Тож він не міг пролітати над столицею України.

Маргетта додав, що NASA і міністерство оборони Сполучених Штатів Америки продовжували відстежувати траєкторію руху RHESSI.

19 квітня близько 22:00 під час повітряної тривоги в небі над Києвом спостерігалося яскраве свічення повітряного об'єкта. Не дочекавшись офіційних коментарів, користувачі в мережі почали висувати свої версії події. Зокрема, припускалося, що поблизу Києва впав метеорит.

Київська військова адміністрація заявила, що таємничий спалах став результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Повітряні сили Збройних сил України повідомляли, що незвичне явище може бути пов'язане із падінням супутника/метеориту.

Space раніше стверджувала, що несправний космічний супутник NASA впаде на Землю 19-20 квітня. Очікувалося, що супутник RHESSI знову увійде в атмосферу Землі близько 21:30.

RHESSI не є величезним супутником. Він важить лише 270 км. Більша частина цієї маси має перетворитися на попіл і пару під час падіння.

Зараз ви читаєте новину «Загадкові спалахи були не лише в Україні: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути