четвер, 20 квітня 2023 00:13

Дивний спалах над Києвом: імовірно, падав супутник або метеорит
Оновлено

Дивний спалах над Києвом: імовірно, падав супутник або метеорит
Спалах у небі над Києвом може бути пов'язаний із падінням супутника NASA. ФОТО: https://www.pexels.com

Увечері над Києвом стався яскравий спалах невідомого повітряного об'єкту. До цього в місті оголосили повітряну тривогу.

За попередньою інформаціює незвичний спалах став результатом падіння на Землю космічного супутника NASA, повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

"Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об'єкту. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків - була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала.",- сказав начальник КМВА Сергій Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії понаставляли комплексів, які "глушать" Starlink в Україні – ЗМІ

Водночас у Повітряних силах ЗСУ поки не можуть підтвердити інформацію КМВА про падіння супутника. Про це повідомив Суспільному речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

ОНОВЛЕНО НА 00:11

За попередньою інформацією спалахи на містом Київ пов'язані із падінням супутника або метеорита, повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

"На даний час загрози застосування противником засобів повітряного нападу на цьому напрямку немає. Протиповітряна оборона в готовності!", - йдеться у повідомленні.

Два дні тому видання Space повідомило, що на землю у середу впаде космічний апарат NASA під назвою RHESSI. Він 20 років перебував у космосі. Із 2002-го по 2018 рік вивчав сонячні спалахи та корональні викиди маси на Сонці. Проте останні роки вже не працював.

Науковці спрогнозували, що більша частина апарату згорить під час входу в атмосферу. Проте деякі деталі можуть її "пройти" і полетіти на землю.

"Ризик заподіяння шкоди будь-кому на Землі низький – приблизно 1 з 2467", - йдеться у матеріалі видання.

Астрономи виявили стародавній супутник Землі, який обертається навколо Сонця синхронно із Землею. Це робить його "квазімісяцем" нашої планети.

Астероїд 2023 FW13 перебуває на настільки складній орбіті, що пролітає "на півдорозі до Марса і на півдорозі до Венери", заявили вчені.

Зараз ви читаєте новину «Дивний спалах над Києвом: імовірно, падав супутник або метеорит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути