субота, 09 листопада 2019 09:15

Техно-лабораторія, ляльки-сніжки і кіно: у Києві триває виставка бізнес-досягнень східної України
24

Фото: Наталя Шевчук

8-9 листопада в Українському домі у Києві відбувається щорічна виставка бізнес-досягнень східної України "Схід-Експо – 2019".

В межах виставки відбуваються безкоштовні майстер-класи для усіх охочих. Відвідувачі можуть створити і розписати керамічний посуд, пошити м'які іграшки та ароматизовані торбинки, сплести сувеніри із соломи та змайструвати традиційні ляльки-мотанки. Воркшопи проводять майстри Донеччини, Луганщини та Азовського узбережжя Запоріжчини.

Наприклад, можна буде відвідати майстер-клас зі створення м'якої іграшки-мишки – символу 2020 року від Наталії Держипільської, майстрині з Донеччини. А Дмитро Яровий зі Слов'янська проведе майстер-клас із гончарства. Хлопець вміє виготовляєти понад сто видів посуду ручної роботи з екологічно чистої червоної глини.

На "Схід-Експо" відбудеться також прем'єрний показ соціальних роликів про підприємців з Донеччини, Луганщини та Азовського узбережжя Запорізької області. Частина з них – переселенці, котрі залишили свої домівки і з нуля створили власні справи: хтось продає авторські ляльки, хтось заснував школу робототехніки, а хтось відкрив веломайстерню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість фінансиста: переселенка стала консультантом правильного харчування

Наприклад, колишня бухгалтерка Донецького аеропорту Ганна Горіна у 2014 році була змушена їхати з немовлям до рідного міста – у Сєвєродонецьк. Знайти роботу було важко, тому вирішила відкрити свою справу. Вирішила зайнятися тим, що вміє – запропонувати послуги з прибирання. Тепер жінка має власний успішний бізнес.

Наталія Панфілова – переселенка з Авдіївки Донецької області. Коли в Авдіївці стало небезпечно, її з дітьми перевезли до санаторію в Сергіївку Одеської області, а згодом вона опинилась в Одесі.

В Авдіївці Наталія смажила чебуреки, а зараз має свій кіоск на "Новому ринку" (вулиця Торгова, 26). Там вона виготовляє одні з кращих чебуреків у місті та іншу випічку.

Зараз ви читаєте новину «Техно-лабораторія, ляльки-сніжки і кіно: у Києві триває виставка бізнес-досягнень східної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути