понеділок, 18 серпня 2008 18:36

"О"кей" відкрив парковку на 1200 машин

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Новий паркінг гіпермаркета
Новий паркінг гіпермаркета

Від учора відкрито дворівневу автомобільну парковку біля гіпермаркету "О"кей" на просп. Генерала Ватутіна, 2, масив Райдужний.

Керівництво гіпермаркету заявляє, що їхній паркінг є найбільшим серед усіх дворівневих, які існують у місті. На двох поверхах парковки "О"кея" можуть одночасно поміститися відразу 1200 автомобілів. 560 — на нижньому рівні й ще 640 — зверху.

— У нас уже все готово. Документи на її відкриття підписані. Залишилося лише встановити систему підрахунку відвідувачів. Знизу така система вже встановлена, треба її поставити ще зверху. Людям не треба буде хвилюватися, що не буде місця для парковки, — розповідає "ГПУ" Олександр Авдюхін, 55 років, головний інженер торгового центру "О"кей".

Нижній рівень нової парковки працював ще в четвер, хоча автомобілів на ній було порівняно небагато. На асфальті вже розграфлені місця для автівок. На верхній поверх є два заїзди та стільки ж — виїздів. Аби потрапити із верхнього рівня парковки в гіпермаркет, побудували два мостики.

— Тепер напевне буде добре. Ми із дружиною їздимо завжди скуповуватися сюди на вихідних. І машин тут у ці дні стільки, що ніде припаркуватися, — каже "ГПУ" Андрій Река, 35 років, мешканець Троєщини.

Окрім 1200 місць, які відкрилися в новому паркінгові, під самим "О"Кеєм" є "старий" паркінг, де вміщається 542 місця для машини. Тепер тут одночасно вміщаються 1742 автівки.

У столиці це друга дворівнева парковка біля торгового центру. Перша відкрилася минулого року в торговому центрі "Материк" біля Індустріального мосту. У ній вміщається загалом 500 легковиків. У місті є також трирівневий паркінг — біля торгового центру "Більшовик" на вул. Гетьмана, 6, поруч із станцією метро Шулявська, він розрахований на 750 машин. Чотирирівневий паркінг працює в універмазі "Україна", але він платний.

Найбільше місця для парковки відведено біля гіпермаркету "Ашан", що на просп. Московському, 15, Петрівка. Але скільки саме там машиномісць, у "Ашані" повідомити  відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «"О"кей" відкрив парковку на 1200 машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути