Ексклюзиви
пʼятниця, 14 серпня 2020 09:28

Кияни нарядили пам'ятник Сковороді на честь білорусів
6

Сковороді у центрі Києва пов’язали прапор Білорусі
Фото: Albert Lores
Сковороді у центрі Києва пов’язали прапор Білорусі
Сковороді у центрі Києва пов’язали прапор Білорусі
Сковороді у центрі Києва пов’язали прапор Білорусі
Сковороді у центрі Києва пов’язали прапор Білорусі

Жителі столичного Подолу огорнули пам'ятник філософу Григорію Сковороді у центрі Києва прапором Білорусі на знак підтримки у їхній боротьбі за демократичний режим.

"Сусіди спільноти "Подоляночка" та студенти Могилянки вбрали Сковороду у біло-червоно-білий прапор на знак солідарности з білоруським народом. 7 років тому, коли український народ повстав на захист власної гідності, могилянці так само вдягали пам'ятник у прапор Євросоюзу", - написав активіст Павло Калюк у Facebook.

Вказує, що українці добре розуміють білорусів, тому не можуть лишатися осторонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь погодилася відпустити одного із затриманих під час протестів українців

"Масові порушення прав та свобод людини. 26 років диктатури. Зневажання всіх демократичних цінностей. Ми знаємо і розуміємо. І ми не можемо залишатися осторонь. Ми знаємо, що зараз ви відчуваєте страх - за своє майбутнє, перед невизначеністю, перед звірством режиму. Боятися - це нормально. Бо бояться ті, хто цінує і кому є що втрачати. Не давайте страху перемогти себе. Насправді, режим боїться вас набагато більше. Бо ви не самі: поруч із вами завжди є люди, яким не все одно. Ви боретесь за майбутнє кожного та кожної з вас, майбутнє вашого прекрасного народу, майбутнє всього світу без чергового диктатора. Трымайцеся, сябры, українці з вами!".

Над Києвом на дроні запустили величезний біло-червоний стяг на знак солідарності з протестами в Білорусі. Учасники акції нагадали, що неодноразово підіймали прапори "тих, хто відчуває утиски у своїх свободах: супроводження прапорами проведення Київ Прайд, політ над Києвом прапора кримськотатарського народу".

Зараз ви читаєте новину «Кияни нарядили пам'ятник Сковороді на честь білорусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути