неділя, 07 липня 2013 06:24

Екологи Києва поскаржились на "антипташині" фестивалі у Гідропарку та Трухановому острові

Екологи Києва поскаржились на "антипташині" фестивалі у Гідропарку та Трухановому острові
Гідропарк. Фото: www.unian.ua

У червні в зелених зонах Києва відбулось два фестивалі, не узгоджені з Департаментом культури КМДА.

Зокрема, як розповіли Gazeta.ua у Національному екологічному центрі України, минулого місяця на території Гідропарку та Труханового острова пройшло два фестивалі – езотеричний "Казкове місто" (6-9 червня) та музичний "Ostrov" (27-29 червня). Обидва викликали стурбованість з боку природоохоронців та мешканців прилеглих районів.

За словами екологів, фестиваль езотеричних та духовних практик "Казкове місто" відгородив для свої потреб значну територію зеленої зони загального користування рекреаційного призначення на о. Долобецький (Гідропарк).

Як зауважили захисники природи, на платній території  "Казкового міста", де одночасно перебували сотні людей, було помічено лише два біотуалети, що є порушенням санітарних та епідемічних норм.

"Обмеження доступу пляжі, де проходив фестиваль, позбавило багатьох киян можливості відпочити в рекреаційній зоні Гідропарку", - зазначили вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перетворення Труханова острова на місце для фестивалів несумісне зі збереженням природи — екологи

Крім того, як повідомила директор Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна, "питання проведення фестивалю "Казкове місто" не узгоджувалось з Департаментом культури Київської міської державної адміністрації".

На думку екологів, фестиваль, який був направлений на поліпшення еко-свідомості населення, насправді вніс свій вклад у комерціалізацію природних територій Києва.

Водночас, громадські діячі зазначили, що другий фестиваль "Ostrov" на Трухановому острові став продовженням "прикрої тенденції проводити гучні музичні заходи в місячник тиші на природній території". Фестиваль електронної музики тривав цілодобово з 27 червня і до 29 червня, музика звучала на трьох танцмайданчиках.

"Проектований заказник "Труханів острів" є одним з основних місць гніздування птахів у Києві, - розповів Gazeta.ua Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України. - Вже два гучні фестивалі відбулися в червні на Трухановому острові з грубим порушенням ст. 6 Бернської конвенції, ратифікованої Україною, яка прямо забороняє порушення спокою птахів у період гніздування. Перетворення Труханова на місце проведення фестивалів несумісне з їх збереженням".

Зараз ви читаєте новину «Екологи Києва поскаржились на "антипташині" фестивалі у Гідропарку та Трухановому острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути