середа, 26 червня 2013 21:30

Етнофестивалі повертають людей до свого коріння - музикант

Етнофестивалі повертають людей до свого коріння - музикант
Фото: Ольга Каменєва

Склад музикантів 10-го фестивалю "Країна мрій" буде дуже серйозним. Про це розповів гід музичної програми фестивалю і лідер гурту "Kozak System" Іван Леньо.

"Олег Скрипка знається на закордонних фестивалях, тому вміє підбирати хороших виконавців, - каже музикант. - Кілька днів тому ми повернулися із російського фестивалю "Дика м'ята". Організатори один день відвели спеціально українським музикантам. Там виступав цілий десант із чотирьох команд: ВВ, Kozak System, ДахаБраха, ДримбаДаДзига. Всі вони будуть на "Країні мрій", крім ДахиБрахи. Вони зараз на гастролях за кордоном. Цікавий проект готують Sunsay та Ельвіра Сарікхаліл."

За словами музиканта, енергетика на "Країні мрій" неповторна, не схожа на жоден інший етнофестиваль України. "Ми були на багатьох фестивалях. Всі вони мають родзинки. Але "Країна мрій" відбувається у серці столиці. Попри складні економічні та політичні умови в країні, він досі залишається українським," - додав Леньо.

Бас-гітарист групи Володимир Шерстюк вважає, що атмосфера на етнофестивалях повертає людей до свого коріння. "Етнічні фестивалі — це форуми, на яких по-справжньому відсутні кордони, - зазначає музикант. - Проте там будуються нові мости між різними національними та політичними середовищами у нашому суспільстві."

Kozak System виступатимуть на "Країні мрій" 6 липня на головній сцені фестивалю.

"90 % матеріалу гратимемо з альбому "Шабля". Але виконуватимемо нові пісні з альбому, який ще зараз записуємо. Можливо, через 6-8 місяців видамо його офіційно, - розповідає Іван Леньо. - На "Країну мрій" ми запросили Катю Chilly. Вона глибоко відчуває енергетику регіону, пісень із якого співає. З нею виконаємо буковинську пісню. Хоча дивно звучить, що чуваки з центральної України і Катя з Київщини співатимуть буковинську пісню."

Музиканти розповіли, що закінчують роботу над спільним альбомом із Тарасом Чубаєм. "Він записаний і відшліфовується на студії. Наступної "Країни мрій" виступатимемо вже з цим проектом", - додає музикант.

На головній музичній сцені фестивалю виступатимуть також: "Ко-оп" (Вінниця), "Astarta Edwin feat. Jon Durant" (Україна/Великобританія), "Nery and Co" (Париж, Франція), "Палац" (Білорусь), "Fatima Spar" (Австрія), "Papa Duke Вand" & Олег Скрипка (Україна – Канада).

Зараз ви читаєте новину «Етнофестивалі повертають людей до свого коріння - музикант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути