субота, 01 грудня 2007 07:04

Для Куликова справа честі — суд над Волконським

— Я не просто обіцяю перевибори Черновецького. Я гарантую, що за місяць у Києві буде новий мер, — каже "ГПУ" Кирило Куликов, 37 років.

Із народним депутатом України, екс-керівником бюро Інтерполу в Україні зустрічаємося в офісі громадської організації "Я — киянин" у центрі. У приміщенні багато біло-зеленої символіки. Напис "Я — киянин" — на тлі каштанового листка. З внутрішнього боку дверей до кабінету — наклейка: "Победили немецких, победим и Черновецких".

Куликов просить зачекати. Півгодини свариться з кимось по мобільнику. "Я не могу организовывать людей на побоище", — переконує він співбесідника.

— Наших агітаторів сьогодні побили біля міськради, — пояснює.

Він сидить за столом у білій сорочці, без піджака й краватки. Каже, організація "Я — киянин" працює з серпня. Запевняє, що не мають політичних цілей.

— Донецькі почуваються в Києві як удома. А ми  мали б пишатися, що кияни, але поки — нічим. Київ деградує, — зітхає Куликов. — Система управління містом у повному колапсі. Починаючи від пробок на дорогах і закінчуючи розвалом ЖЕКів.

Депутат стверджує: високі ціни на київську нерухомість — це результат злочинної картельної змови між фінансистами й будівельниками.

— Дожилися! Можемо міняти київську квартиру на помешкання в Манхеттені з доплатою, — усміхається він. — Вийдіть увечері, подивіться, чи світяться вікна в елітних новобудовах. Ці висотні "стакани" роками стоять майже порожні. Через дороговизну кияни не можуть купити собі квартири в тих будинках.

Кризу управління в місті парламентар пояснює тим, що команда мера Черновецького не довго втримається при владі:

— Вони збираються на вихід, підгрібають під себе все, що продається. Після перевиборів Черновецький відповість не лише перед людьми, а й перед законом.

За словами Куликова, від Юрія Луценка, тодішнього шефа МВС, вимагали затримати Степана Черновецького, сина мера. Степан товаришував із Олександром Волконським, організатором афери "Еліта-центру", був у нього на святкуванні дня народження. Луценко відмовився. Сказав, що все має вирішувати закон. А дружба з Волконським — ще не доказ злочину.

— Сьогодні слідство має докази: "Правекс-Банк", яким тоді керував Степан Черновецький, проганяв через свої рахунки й конвертував із безналу в готівку гроші інвесторів "Еліта-центру", — веде далі Кирило Куликов. — Касири банку працювали в "Еліта-центрі". Степан мав увійти до "Еліти" як співзасновник. Син мера Києва підтримував постійні ділові стосунки з Волконським. А це вже треба розслідувати в рамках кримінальної справи.

Куликов хоче зробити все, аби Волконського доправили для розслідування до України.

— Це для мене справа честі — щоб Волконський постав перед судом. Його свідчення — це реабілітація для Олександра Омельченка. Бо злочин із "Еліта-центром" повісили на нього, — каже парламентар.

Він стверджує: родина Черновецьких робить спроби продати "Правекс-Банк", аби вивести свої капітали за кордон, у оффшори.

Куликов порівнює київського голову з мером Парижа. Той працює на своїй посаді 48 років.

— Паризького мера не помічаєш, він прекрасний фахівець. А мені соромно, що київський мер пов"язав своє ім"я з одіозною релігійною сектою чорношкірого нігерійця Сандея Аделаджі. Я шокований, що в Києві, центрі православ"я, з"явилася релігійна секта "Посольство Боже", — говорить народний депутат. — За освітою я офіцер розвідки, спеціалізувався на проведенні психологічних операцій. Так-от: діяльність "Посольства Божого" — це стандартна психологічна операція, що проводиться проти своїх співгромадян.

Діяльність Сандея Аделаджі має розслідувати Служба безпеки України. Найменше, що треба зробити, так це вислати пастора "Посольства Божого" з України, присвоївши йому статус персони нон ґрата, каже Куликов "ГПУ".

Зараз ви читаєте новину «Для Куликова справа честі — суд над Волконським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути