вівторок, 09 листопада 2010 14:41

100 фіктивних працівників отримували зарплату у "Київрекламі" - СБУ

100 фіктивних працівників отримували зарплату у "Київрекламі" - СБУ
СБУ обвинувачує екс-керівництво "Київреклами" у розтраті 46 млн. грн.

Печерський районний суд ухвалив рішення провести обшук у будинку і квартирі одного з екс-співробітників КП "Київреклама", який курирував питання розміщення зовнішньої реклами в столиці.

СБУ аргументує необхідність його проведення тим, що за місцем проживання підозрюваного можуть знаходитися предмети і цінності, здобуті злочинним шляхом.

А також документи, що можуть стати доказами в справі про розтрату коштів КП "Київреклама" екс-керівниками підприємства, відкритого 25 жовтня 2010 року.

Цього року керівництво "Київреклами" мінялося двічі. На початку року підприємство очолював Олексій Курман, у березні його змінила Олена Бакаєва, а у вересні підприємство очолив Сергій Горовий.

За даними "Дела", кримінальна справа може бути пов'язана зі справами, відкритими проти екс-глави столичної міськадміністрації Дениса Басса. Одним з питань, яке він курирував, була саме зовнішня реклама.

Як повідомили в КП "Київреклама", у рамках кримінальної справи розслідується діяльність керівників комунального підприємства з 2008 року по першу половину 2010 року.

"За даними КРУ, за цей час міський бюджет недоодержав від КП "Київреклама" 46 млн. грн. Коли я став керівником у вересні цього року, з'ясувалося, що на підприємстві числилося близько 100 фіктивних співробітників. Куди ішла їхня зарплата мають з'ясувати правоохоронні органи", - повідомив директор КП "Київреклама" Сергій Горовий.

У жовтні цього року прокуратура Києва зажадала від комунального підприємства "Київреклама" перерахувати в спеціальний фонд бюджету 27 млн грн. - частину коштів від плати за право тимчасового користування місцями для розміщення зовнішньої реклами.

Як з'ясували в прокуратурі, КП, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України і розпорядження КМДА, в останні роки не в повному обсязі платила кошти в бюджет за надання послуг.

Так, за даними Головного управління фінансового контролю й аудиту КМДА в 2010 р. підприємство оплатило лише 3,3% від суми заборгованості обов'язкових перерахувань. На виконання розпорядження прокуратури КП перерахувало в спецфонд бюджету Києва 3,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «100 фіктивних працівників отримували зарплату у "Київрекламі" - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути