Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2010 10:18

Проти Олеся Довгого і Дениса Басса порушили кримінальні справи - ЗМІ

Проти Олеся Довгого і Дениса Басса порушили кримінальні справи - ЗМІ

СБУ порушила чотири кримінальні справи проти восьми посадових осіб київської мерії. Чотири "посадовця" - на підписці про невиїзд. Двоє чиновників затримані, розповіла прес-секретар управління СБУ в Києві Оксана Лелюк.

"Поки йде слідство, ми не можемо назвати імена чиновників. Все, що ми можемо сказати офіційно, мова йде і про порушення в земельній сфері", - сказала Оксана Лелюк.

Джерела в правоохоронних органах повідомили, що на підписці про невиїзд знаходяться чиновники дуже високого рівня - нібито Олесь Довгий, а також екс-заступник мера Денис Басс та Олександр Луцький і начальник главку комвласності Анатолій Чуб. Але всі вони не підтверджують інформацію про порушення кримінальних справ і підписки про невиїзд.

Зокрема, Олесь Довгий повідомив: "Я вже не раз заявляв і повторюю сьогодні: я не є фігурантом яких-небудь кримінальних справ. Цей факт підтверджувала і СБУ. Тобто ні про яку підписку про невиїзд або щось подібне не може бути й мови. Це дурниці. Нічого не змінилося. З іншого боку, я, як секретар міськради, зацікавлений в об"єктивному проведенні слідчих заходів в Київраді і, поки вони йдуть, нічого сказати не можу".

Радник мера Олександр Луцький говорить, що він "відповідав за земельну політику і ніколи не очолював главк земельних ресурсів, а отже, нічого не підписував. А тому мене, мабуть, на допити і не викликають".

Як розповіли джерела в Київземі, виїмка документів у Київраді стосувалася району Жулян, де мають намір будувати дорогу, і потрібно утрясти питання з власниками. Факти злому кадастру пов"язані саме з цим районом, запевняють у Київземі. А проблеми з документами пов"язані з перепідпорядкуванням землі з району до Києва. Власників землі в підсумку виявилося більше, ніж ділянок.

"На цей час СБУ допитує всіх, хто працював в Київземі. А начальник управління Київради з питань землекористування та містобудування Світлана Макеєва зараз ходить в СБУ, як на роботу і, кажуть, здає великих начальників", - розповіло джерело.

Крім того, за інформацією джерел, порушено кримінальну справу стосовно помічника Довгого Зінаїди Баєцької, яка готувала документи Довгому. Також в СБУ чекають главу земельної комісії Київради Олексія Євлаха.

Раніше заступник мера Олександр Мазурчак говорив, що в КМДА готується перелік ділянок, які можуть бути повернуті територіальній громаді Києва, і вже готовий список з 100 адрес.

Як заявив заступник мера Руслан Крамаренко, перелік поки не готовий.

"Говорити про повернення місту ділянок рано. Можу сказати, що зараз накладено арешт на 2700 земельних ділянок", - сказав він.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Проти Олеся Довгого і Дениса Басса порушили кримінальні справи - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути