понеділок, 12 липня 2010 13:25

СБУ затримала двох людей Черновецького

СБУ затримала двох людей Черновецького

Співробітники Служби безпеки України затримали главу постійної комісії Київради з земельних стосунків, містобудування і архітектури Олексія Євлаха і секретаря цієї комісії Сергія Кримчака (обоє - депутати міськради від Блоку Черновецького).

За інформацією видання "Газета по-киевски", після затримання по дорозі до слідчого ізолятора у Євлаха нібито стався серцевий напад і його доставили в лікарню, приставивши охорону СБУ.

У мерії ходять чутки, що на черзі арешти більш високопоставлених чиновників. У СБУ лише зазначили, що перевірки пов'язані з виявленими порушеннями в земельній сфері.

"Я не був присутнім при обшуках-арештах, але чув, що Євлаха і Кримчака затримали. СБУ вилучила документи у Світлани Макєєвої і в приймальні у громадян. Наскільки я знаю, печатка була у Київземі і у Олексія Євлаха. Після затримання Олексію Юрійовичу стало погано, і він зараз у лікарні. У нього взагалі зі здоров'ям проблеми: важко переніс аварію. Отже в правдивості цієї інформації у мене сумнівів немає", - заявив депутат від Блоку Кличка Валерій Карпунцов.

За його словами, депутати були тільки частиною системи. "Олексій Євлах і Сергій Кримчак - виконавці у цих схемах. Але є і організатори з хазяями. Усі земельні схеми, які реалізовувалися в Києві, - на межі законності - усе залежить від політичної волі. Зараз вона, як бачимо, є", - додав він.

Тим часом, у Блоці Черновецкого затримання депутатів називають непорозумінням. "Слідчий, як процесуально незалежна фігура, призначає певні слідчі дії: виїмки, обшуки. Він вільний сам вирішувати, наскільки йому потрібні Євлах та Кримчак в якості затриманих. А перевірки усе життя в мерії були. Я слабо вірю, що вони в чомусь винні. Думаю, відбуваються якісь непорозуміння", - заявив депутат Київради від Блоку Черновецького Віктор Гринюк.

Нагадаємо, минулого тижня співробітники СБУ здійснили кілька візитів до київської мерії і провели вилучення з кабінетів чиновників документів, що стосуються виділення земельних ділянок у столиці.

Правоохоронці порушили кримінальну справу по статті 362 КК "Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, здійснені особою, яка має право доступу до неї". Йдеться про злом комп'ютерної системи Київради із земельними актами. За версією слідства, земельні ділянки передавалися підставним людям.

12 липня ЗМІ повідомили, що київські чиновники і депутати, що займаються фінансовими і земельними питаннями, масово йдуть у відпустки і на лікарняні.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала двох людей Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути