Ексклюзиви
неділя, 11 липня 2010 12:42

Довгому краще піти по-доброму - Карасьов

Довгому краще піти по-доброму - Карасьов
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов переконаний, що Партія регіонів вирішила взяти під повний контроль Київраду.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи ситуацію з обшуком кабінету секретаря Київради Олеся Довгого представниками СБУ і вилучення ними земельних документів.

"По-перше: це вотум недовіри нової влади безпосередньо до секретаря Київради Довгого. Я б навіть сказав "чорна мітка". По-друге: нинішня центральна влада фактично взяла під контроль мерію Києва, призначивши де-факто мером Попова. Хоча офіційно його посада називається перший заступник міського голови. Але Партія регіонів ще не взяла під контроль Київраду. Виборів до Київради не буде. Тому потрібно не чекати виборів, а взяти під контроль організацію роботи Київради. Для того, щоб контролювати увесь законодавчий процес у місті Києві. Сформувати сталу більшість і взяти під контроль Київраду вцілому", - вважає експерт.

Аналітик також переконаний, що домовленостей між столичною владою та мером не буде.

"Для того, щоб повністю контролювати Київраду потрібно не просто домовитись з Довгим, а знайти людину, яка зуміє діяти у тандемі з паном Поповим. Якщо сьогодні де-факто Черновецький не мер, а мер Попов, то очевидно для нього потрібно знайти партнера по Київраді на посаді секретаря міськради. Партія регіонів з Довгим домовлятися не хоче. Їм не потрібно переносити шлейф земельного негативу від тандему Черновецький-Довгий, на новий тандем Попова і нового секретаря Київради", - переконаний політолог.

На думку Карасьова, між нинішньою центральною владою і київською існує і безліч ментально-ідеологічних розбіжностей.

"Партія регіонів – це корпорація таких суворих "челябінських мужиків". Вони пройшли не просту бізнесову, адміністративну кар'єрну, особисту історію. Багато ризикували, особливу на початку первісного накопичення капіталу і дикого капіталізму. Вони досить скептично, і навіть з огидою ставляться до хлопчиків-мажорів, які на рівному місці поробили собі муніципальні кар'єри та фінансове забезпечення. Вони цього не розуміють, і не хочуть розуміти. З такими "білими комірцями" від муніципальної політики не хочуть мати справу. Їм потрібно, щоб на цьому місці була більш поважна, серйозна, "конкретна" людина. Ось чому вони відмовляються від домовленостей з "молодою командою" Черновецького. Вони фактично відправили у відставку Басса, і тепер на черзі Довгий. А це один муніципально-політичний типаж", - зазначив він.

Не останню роль у цьому конфлікті має і фінансове питання.

"Регіоналів" цікавить скільки було перерозподілено землі, муніципального майна владою за часів Черновецького. Вони хочуть знати скільки фінансових потоків було виведено за межі Києва. А потім щось з результатами цього аудиту, цієї ревізії будуть робити. Уже після подібного "маски-шоу" Довгий має зрозуміти, що на цій посаді йому залишилося не довго. І краще спокійно, тихо, по-доброму відійти і віддати цю посаду", - переконаний Карасьов.

Політолог не виключає можливості повторення у Київраді того ж сценарію формування нової більшості, що відбувся у Верховній Раді.

"Модельна технологія буде спрацьовувати у місцевих радах. Особливо після того, як пройдуть місцеві вибори. Там де ПР не вистачатиме голосів для формування більшості (в Центрі Україні, на Західній Україні), там спрацює технологія "тушок". Але це вже будуть легальні "тушки", оскільки, це будуть депутати, які пройшли за мажоритарними округами", - зазначив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Довгому краще піти по-доброму - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути