субота, 10 липня 2010 10:44

Наводити порядок у столиці потрібно було з Черновецького - політолог

Наводити порядок у столиці потрібно було з  Черновецького - політолог

Директор школи політичної аналітики при НаУКМА Олексій Гарань вважає, що обшук кабінету секретаря Київської міськради Олеся Довгого представниками СБУ і вилучення ними земельних документів, є вибірковим "наведенням порядку" у столиці з боку Партії регіонів.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Немає сумнівів у тому, що міська адміністрація на чолі з Леонідом Черновецьким і секретарем міськради Довгим, є корумпованими. Ми знаємо, що дуже багато речей у Києві робилися поза законом. Але в даному контексті все таки йдеться не просто про спробу навести порядок у адміністрації і перерозподіл не просто посад, а перерозподіл сфер впливу. Черновецький перебуває зараз у "відпустці". Фактично йому дали змогу певний час побути поза грою в той час, як Попов і Партія регіонів бере під контроль Київську міську раду. Думаю, що історію з Довгим у такому контексті і слід розцінювати", - переконаний експерт.

Гарань вважає, що подальша доля Довгого повністю залежить від рішень нової влади.

"Ні для кого не секрет всі ті махінації, які проводилися київською міськадміністрацією. Тому можна відкривати справи і проти Черновецького і проти його заступників. Але Черновецький знайшов зараз певне порозуміння з нинішньою владою і вони дали йому можливість спокійно дихати", - зазначив політолог.

Експерт не виключає, що з Довгого можуть зробити "цапа-відбувайла" за всі "гріхи" столичної влади, і через нього "регіонали" чинитимуть тиск на батька-нардепа.

"Це може бути таке наведення справедливості. Але наведення вибіркове, бо всі розуміють, що починати треба було б з Черновецького. Також через Довгого є тиск і на його батька (нардепа від фракції НУНС, який перейшов до лав коаліції-ред.). Тобто, ПР треба зараз закріпитися у Києві. Для цього вона буде використовувати як адміністративні призначення так і правоохоронні органи", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Наводити порядок у столиці потрібно було з Черновецького - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути