субота, 25 травня 2013 15:27
Іван Гецко
Іван Гецко
Нападник, автор першого м'яча в історії збірної України

"Динамо" потрібно два роки, щоб навести порядок

Київське "Динамо" уперше в історії посіло третє місце у чемпіонаті України. Харківський "Металіст" завоював "срібло". У наступному сезоні команда дебютує у Лізі чемпіонів. Чемпіоном і володарем національного кубка став донецький "Шахтар".

"Найближчим часом "Динамо" не зможе на рівних конкурувати із "Шахтарем". Киянам потрібно як мінімуму два роки, щоб навести порядок. Важко сказати, хто це зможе зробити. Ми бачимо, що навіть у людей, які пройшли динамівську школу і завойовували з командою численні титули, не все добре виходить на сьогоднішній день.

Будемо надіятися, що Олег Володимирович зі своїми помічниками зможуть змінити "Динамо". Але це не станеться завтра. Скажу більше. Думаю, наступного року перше місце у прем'єр-лізі не буде розігруватися. Клуби вестимуть боротьбу за другу позицію. Я рідко помиляюся у прогнозах. Мені б хотілося, щоб усе було по-іншому.

Був би радий, якби "Дніпро" довів свої амбіції, а "Металіст" замахнувся на чемпіонство. Зараз харків'яни ближчі до цього, ніж "Динамо". Мирон Богданович хоче підсилити команду 5-6 висококласними виконавцями. Якщо так станеться, то проблеми можуть виникнути навіть у "Шахтаря". Зараз харків'яни непогано укомплектовані, а якщо додати ще шість ключових гравців, то вони зможуть скласти конкуренцію "гірникам". Хочеться, щоб "Динамо", "Дніпро", донецький "Металург" та "Чорноморець" також добре укомплектувалися перед новим сезоном.

Ми пам'ятаємо, в яких умовах Олег Володимирович прийняв команду. У наставника були серйозні проблеми зі здоров'я і обмаль часу, щоб підготувати "Динамо" до єврокубків. Блохіну потрібно дати час, а вже потім питати з нього.

Читав в Інтернеті повідомлення про те, що його хочуть звільнити. Як людина може прийти і за півроку вирішити серйозні завдання? Тим більше у такій команді, як "Динамо" Київ. Це просто нереально. У всьому світі наставнику дають, як мінімум рік чи два. Цей час потрібен, щоб відновити футбольні кондиції, награти свої ідеї. А люди зараз пишуть, що Блохін не впорався зі своїми завдання. Чого вони очікували? Що він прийде і "Динамо" завтра стане чемпіоном, а післязавтра виграє Лігу чемпіонів. Такого у футболі не буває. Потрібен час.

За прикладом ходили далеко на потрібно. Візьмемо "Дніпро". Хуанде Рамос вже три роки у команді і поки нічого не виходить. Звичайно, покращення є, інша мотивація, гравці повірили у цього наставника, але результату немає. "Дніпро" як був четвертим, так і залишився.

Важко оцінити роботу Рамоса, адже ми пам'ятаємо "Дніпро" зразка минулої осені. А потім настала перерва у чемпіонаті на кілька місяців. Це вплинуло на підготовку команди до весняної частини чемпіонату. Ми бачимо до чого це призвело. "Дніпро" досі не може прийти в себе. Друге коло вони грали просто потворно.

Кого в цьому звинувачувати? Завжди вина лежить на наставнику, але у команді з ним не прощаються, у нього вірять, з ним продовжують працювати.

Ми звикли, що "Динамо" б'ється з "Шахтарем" на рівних. Але зараз команда не відповідає тому рівню. Кияни слабкі морально. Потрібен час, щоб заново створити команду. Ми маємо вірити такому фахівцеві як Блохіну і дати йому можливість попрацювати.

Чому ніхто не говорить, що "Динамо" вбивали протягом п'яти років? З командою працювали люди, які не мали ніякого відношення до київського футболу. Маю на увазі Сьоміна і Газзаєва. Про це всі мовчать, а звинувачують Блохіна у тому, що він не тренер.

Сьогодні "Металіст" стоїть на пів-голови вище за "Динамо". Харків'яни перемогли киян у себе вдома і на виїзді. Команда по праву заслужила на друге місце. Це не викликає ніякого сумніву.

"Динамо" потрібно зробити правильні висновки і рухатися далі. Насамперед, провести хороші збори і селекцію. У тому ж "Металісті" беруть висококласних гравців, які відразу починають грати. Для мене загадка, як це відбувається у київському клубі. Чому там футболістам потрібно півроку на адаптацію? Є багато питань, на які я не можу знайти відповідь, але надіюсь, що там є фахівці, які поставлять селекційну роботу на вищий рівень.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" потрібно два роки, щоб навести порядок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути