неділя, 12 травня 2013 17:21
Іван Гецко
Іван Гецко
Нападник, автор першого м'яча в історії збірної України

Мхітарян заб'є 27 голів

Півзахисник донецького "Шахтаря" Генріх Мхітарян установив новий бомбардирський рекорд України у матчі прем'єр-ліги проти сімферопольської "Таврії". Футболіст національної збірної Вірменії забив 23-й м'яч у поточному чемпіонаті. Через шість хвилин "гірник" провів 24-й гол з пенальті. Рекорд належав футболістам київського "Динамо". Сергій Ребров і Максим Шацьких забили по 22 голи за сезон.

Я дивися гру "Шахтаря" з "Таврією" і дуже радий за Мхітаряна. Для мене його рекорд не став неочікуваним. Ще до початку чемпіонату я це передбачав і говорив, що у цього талановитого гравця є хороша перспектива і у майбутньому він стане бомбардиром. Сумнівів щодо цього у мене не було.

Добре, що в Україні з'явився гравець атакувального плану, який забиває справді багато голів. За цим приємно спостерігати, адже в Україні з атакувальними футболістами проблематично.

Прикро тільки те, то Мхітарян футболіст атакувального плану, а не чистий нападник, який забивав би таку ж кількість голів. Також хочеться, щоб з'явилися гравці, які могли б скласти йому конкуренцію. Бажано, щоб це були саме українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мхітарян встановив рекорд чемпіонату України

Радий, що Генріху вдалося знайти свою команду і своє місце у ній. Думаю, ще один сезон він відіграє за "Шахтар". Потім перед ним відкриється дорога у серйозніші європейські клуби.

У Мхітаряна філігранна техніка, хороша стартова швидкість і дриблінг, відмінне гольове чуття, вміння правильно обрати позицію. Він чудово взаємодіє з партнерами. Приємно, що це гравець з колишнього СРСР, а не, скажімо, бразилець. Його навіть можна вважати "нашим".

Ми знаємо, що Віталій Старухін забив за "Шахтар" 26 м'ячів. До кінця сезону у прем'єр-лізі залишилося два тури. "Гірники" зіграють проти двох "Металургів" — донецького і запорізького. У цих матчах Мхітарян матиме реальні нагоди відзначитися і побити рекорд, який тримається з 1979 року.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Мхітарян встановив рекорд на очах Ахметова і Жадсона

Важливо, щоб сам Генріх не зациклювався на результаті, мовляв, потрібно побити рекорд. Якщо така думка його переслідуватиме, то у нього може не вийти задумане. Мхітаряну потрібно грати як він це робить завжди, працювати на команду і не думати про рекорди. Тоді у нього все вийде.

Суперники "Шахтаря" також мають повернутися обличчям до футболіста. Це, звичайно, жарт, але у кожному жарті є доля правди. Не виключаю такий варіант, що можуть бути і пенальті. Ми пам'ятаємо багато моментів, коли для рекордсменів створювали всі умови, щоб ті забили якомога більше м'ячів.

Якщо ми порівнюємо успіхи Мхітаряна із досягненнями Старухіна, то цей рекорд треба побити. Футболіст зможе увіковічнити своє ім'я в історії українського футболу. Надіюсь, що Генріх заб'є 27 голів. Хочеться, щоб у майбутньому українські футболісти атакувального плану прагнули перевершити його досягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекорд Мхітаряна може поставити під сумнів його авторитет

У команді кожен займається своєю роботою — хтось б'є пенальті, хтось подає кутові, хтось краще виконує аути, у когось краще виходить грати на випередження і т.д. Зрозуміло, що 11-метровий удар — це дуже хороша можливість забити гол. Можливо, якби рахунок у матчі був би 0:0, то пенальті пробивав би штатний пенальтист команди. А коли результат гри не тисне на гравця, то він може його холоднокровно виконати. Мхітаряну дали пробити, бо розуміли, що він близький до побиття рекорду, який всі так активно обговорюють.

У наступному сезоні футболісту буде важко демонструвати таку результативність. На кожній установці суперники будуть звертати увагу на Мхітаряна. За ним будуть пильно стежити і грати персонально. Генріху буде важче грати так, як цього року. Але і рівень його майстерності має тільки рости. Він не зупиниться на місці. Бачу у ньому великий потенціал.

Хочеться, щоб наступного сезону він багато забивав у Лізі чемпіонів. Тоді "Шахтареві" буде легше виконати поставлені перед ним завдання. З часом команда зможе перемогти у найпрестижнішому клубному турнірі Європи.

Зараз ви читаєте новину «Мхітарян заб'є 27 голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути