четвер, 23 травня 2013 17:45
Іван Гецко
Іван Гецко
Нападник, автор першого м'яча в історії збірної України

Не було видно, щоб "Чорноморець" вбивався на полі

Донецький "Шахтар" виграв дев'ятий Кубок України у своїй історії. За цим показником "гірники" зрівнялися з київським "Динамо". У фіналі команда Мірчі Луческу перемогла одеський "Чорноморець" — 3:0. Голи забивали Фернандіньо, Алекс Тейшейра та Тайсон.

У перемозі "Шахтаря" ніхто не сумнівався. Питання було лише у рахунку, з яким "гірники" обіграють "Чорноморець".

Перед фіналом Мірча Луческу дав відпочити провідним гравцям своєї команди. Тим часом "моряки" на матч чемпіонату проти донецького "Металурга" вийшли в оптимальному складі. Склалося враження, що люди не думали про фінал. Всі ж розуміли, що грати з "Шахтарем" доведеться через два дні на третій.

Це складна ситуація для одеської команди, яка весь чемпіонат провела за іншим графіком. Для "гірників" такий графік більш звичний, адже команда грає у Лізі чемпіонів з третього дня на четвертий.

Вихід у фінал Кубка України вже забезпечив "Чорноморцеві" участь у Лізі Європи, тому на матч з "Металургом" потрібно було дати відпочити провідним гравцям. Натомість, одесити втратили свого ключового виконавця Сергія Політило, який зв'язує всю середню лінію. У футболістів накопичилася втома і за два дні команда не встигла відновитися.

Фіналу, який би ми хотіли бачити, не вийшло. Зі всією повагою до "Чорноморця", я не бачив ніякої мотивації у клубу. По цій грі мені багато речей незрозумілі.

Клуб, який грає у фіналі Кубка України, має боротися, демонструвати повну самовіддачу. З боку я не побачив, що "Чорноморець" вбивався на полі. Також не помітив прагнення та запалу, які зазвичай присутні у матчах такого рівня.

Цього року Кубок Англії виграв "Віган", який у фіналі переміг "Манчестер Сіті".

В Англії команди розуміють, що можуть потрапити в історію і більше такого шансу може вже не бути. Тоді футболісти виходять із себе і рвуть все навколо. Може трапитися все, що завгодно — травми, порушення, вилучення, фарт чи голкіпер спіймає кураж і його ніхто не зможе пробити.

Я дивився матч. Аж такого натхнення у "Чорноморця", щоб будь-якими шляхами протистояти "Шахтареві", я не помітив. Мені навіть стало трошки прикро. Це ж фінал національного кубка! Досить знакова подія в українському футболі. А все пройшло так як і всі прогнозували. Як по сценарію.

Зараз ви читаєте новину «Не було видно, щоб "Чорноморець" вбивався на полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути