Акумулятори заряджають щомісяця

Автор: magazin-akkumulyatorov.com.ua
  Акумуляторний обприскувач слід постійно тримати зарядженим. Не можна допускати повного розряджання батареї
Акумуляторний обприскувач слід постійно тримати зарядженим. Не можна допускати повного розряджання батареї

На зиму ховають у тепле приміщення

— Почався сезон, а я замість роботи по магазинах бігаю, запчастини шукаю, — каже 52-річний Олександр Лупандін з Дніпра. — Половина інструментів вийшли з ладу, бо не дотримався правил догляду.

Олександр Ігоревич живе у приватному будинку. Більшість інструментів — бензинові, електричні мережеві чи акумуляторні. Лежать у холодному гаражі.

— Першим "гавкнув" електрообприскувач, — говорить Лупандін. — Він майже новий, торік купив, користувався двічі. Минулого тижня хотів покропити дерева, а акумулятор здох. Виявилося, на зиму залишив його розрядженим, а мороз добив остаточно. Довелося купувати новий обприскувач. Потім ніяк не міг запустити дизельного мотоблока. Ситуація така сама. Також довелося міняти акумулятори на шуруповерті, болгарці й синовому скутері. Бо не тримають заряду. Перевірив батарею на дизельному генераторі — й тут подарунок.

— Акумуляторам найбільше шкодить розрядка "в нуль" і мороз. Якщо чинники накладаються — то батарея просто гине, — розповідає 34-річний Ігор Мельник, продавець-консультант інструментів зі столичного будівельного гіпермаркету.

На зиму радить зарядити акумулятори повністю, зняти з інструментів й занести в тепле приміщення.

— Цього не дотримується ніхто, зокрема і я, — додає. — Кому треба в хаті ці всі акумулятори, обприс­кувачі й шуруповерти. В такому випадку раджу всі акумулятори заряджати щомісяця. Якщо є можливість, раз на місяць заводити на прогрів скутер, мотоцикл чи той самий генератор.

Так само радить перевіряти рівень електроліту в батареї. За потреби — доливати.

— Більшість акумуляторів у магазинах — китайські, неякісні, одноразові, — каже Мельник. — Та за правильного догляду ­служитимуть по чотири-п'ять років. Можуть і більше, але тоді втрачається їхня ємність.

Зараз ви читаєте новину «Акумулятори заряджають щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути