пʼятниця, 01 листопада 2019 12:13

Знайшли унікальну ритуальну пам'ятку

Знайшли унікальну ритуальну пам'ятку
Зовнішній вигляд цілої ритуальної пам'ятки в уявленні художника Фото: bbc.com

Невідому пам'ятку бронзової доби у вигляді кола знайшли в лісі Діна, графство Глостершир, Англія. Виявити її вдалося за допомогою лазерного сканування з літака.

Кільцевий насип діаметром у 25 м створили близько 2 тис. до н.е. На ньому розташовані кілька вертикальних кам'яних вапнякових каменів, передає BBC.

Спершу знахідку прийняли за бойову позицію часів Другої світової, але при безпосередніх відвідинах упізнали сакральну пам'ятку. Відомо, що подібні були характерні споруди для високогірних районів Англії, таких як Дербішир, Нортумберленд та Уельс, але не для Глостершира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали вівтар із фалічним символом

"Ніхто точно не знає, для чого вони використовувалися. Деякі зі знайдених асоціювалися з похованнями, і часто в таких місцях є залишки деревного вугілля, що свідчить про ритуали, пов'язані з вогнем", - розповів першовідкривач знахідки археолог Джон Хойл.

Археологи знайшли залишки вождя племені піктів - найдавніших жителів Шотландії на острові Блек-Айл. Його жорстоко вбили одноплемінники між 430-640 роками.

На момент смерті чоловіку було 30 років. Його руки та ноги придавили камінням, череп розтрощили. Однак вченим вдалося реконструювати його обличчя.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли унікальну ритуальну пам'ятку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути