Під час розкопок в китайській провінції Шеньсі група археологів виявила все необхідне для приготування пива.
Знайшли глиняні посудини зі слідами ячменю, хмелю, зерна і коренеплодів віком 5 тис. років, повідомляє lenta.ua.
Раніше вважалося, що ячмінь почали використовувати в харчових цілях в Китаї як мінімум на тисячу років пізніше. Вчені і раніше не знають, в яких пропорціях змішувалися інгредієнти. Смак стародавнього пива залишається загадкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї знайшли вкрадений камінь з найстарішого храму даосів
Згідно припущенням археологів, пиво могло бути кисло-солодким.
Робітники натрапили на неушкоджену гробницю часів династії Тан у місті Тайюань в Північному Китаї. Вона розташована на території однієї зі шкіл під дитячим майданчиком.
Коментарі